Voetbal

Zeerobben moet aan de bak

Met een kater teruggekeerd uit Damwoude zal Zeerobben met de billen bloot moeten. Met nog dertien duels te gaan moeten er links en rechts toch wel punten gesprokkeld worden. Groningen is zo’n tegenstander waar je de tanden op stuk kunt bijten. Met wisselende resultaten wisten de Groningers uit 12 wedstrijden 14 punten te halen. 

Afgelopen zaterdag werd de derby uit tegen PKC afgelast. Ook vv Groningen kan de punten goed gebruiken. Een vergelijking met vorig seizoen gaat volledig mank. Toen kwamen de hoofdstedelingen na de winterstop sterk terug en wisten zelfs vanaf de rode lantarenpositie op te werken naar de mogelijkheid om via een periode te promoveren. In de thuiswedstrijd wisten de Harlingers een 3-1 overwinningen te boeken.

Kan de staf de vinger op de zere plek leggen en het lek boven krijgen? Wat lag er aan de toch wel verrassende nederlaag ten grondslag? Misschien hebben ze zich te snel rijk gerekend. Succes begint met werken voor elkaar en waar de één een gaatje laat vallen, moet de ander de bereidheid hebben deze te dichten. Vragen en constateringen, die alleen met een resultaat te beantwoorden zijn. Daarom is de komende wedstrijd in Groningen de uitdaging om een en ander recht te zetten. IJs en weder dienende zullen ze er weer staan voor het vlaggenschip.

Vv Groningen – Zeerobben, aanvang: 14.30 uur, sportpark Het Noorden te Groningen.

 

Programma voor zaterdag 26 januari:

Be Quick Dokkum-VV Gorecht

SV Bedum-VV Balk

Drachtster Boys-HZVV

VV Groningen-Zeerobben

VV Noordscheschut-PKC '83

d'Olde Veste '54-Broekster Boys

CVV Oranje Nassau G-VV Winsum

|Doorsturen

BuienradarAgenda