Voetbal

Zeerobben – Noordscheschut 1–1

Zeerobben levert schlemielig 2 punten in tegen Noordscheschut

De kop van het verslag was eigenlijk al geschreven, namelijk “zwaar bevochten maar terechte overwinning voor Zeerobben.” Maar waar de thuisclub opnieuw niet afstand neemt van haar opponent, kwam de dreun in de 89e minuut hard aan bij de groen-witten. Middels een strafschop kwamen de Drenten alsnog langszij en de Harlingers lieten de winst weer liggen. In een niet al te beste wedstrijd van beide kanten bleef bij de gastheren een katerig gevoel over.

Zeerobben verzuimde afstand te nemen van Noordscheschut en moest in de uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. (Foto: Frans Bode)

De beginfase van de eerste helft was voor de gasten. Een feller Noordscheschut troefde met enige regelmaat hun tegenstander af. Tel daarbij op de foutieve passing en de verklaring is geleverd. Tot echte kansen kwamen de bezoekers echter niet. Een voorzet van Dylan Drent ketste onbedoeld op de kruising af. Na een kwartier moest Pieter Westra na foutief inspelen van een medeverdediger aan de noodrem trekken, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Langzaam aan namen de groenwitten het initiatief over, een voorzet van Drent verraste Marcel Visser , zijn kopbal miste kracht. Twee keer kwam van links een bruikbare voorzet van Higor da Silva en Marcel Visser, maar Julian Zeinstra kon van dichtbij niet de weg naar het net vinden. Ook de aanvoer van rechts leverde Julian de mogelijkheid om de score te openen, wat in deze fase terecht zou zijn geweest. Tot in de laatste minuut dan toch de verdiende 1 – 0 op het scorebord kwam. Dylan Drent verraste keeper Zinger en Zeinstra stond ter plekke om binnen te tikken.

 

Rode kaart

Meteen na de thee mocht Julian Zeinstra door, omdat scheidsrechter Vredevoogd het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter negeerde. Alleen op de doelman af wist hij dit buitenkansje niet te verzilveren. Het had er alle schijn van dat dit een voorbode was voor het uitbreiden van de voorsprong. Een foute breedtepass was de aanleiding, dat het duel een andere wending zou krijgen. Opnieuw moest Pieter Westra corrigeren ten koste van zijn tweede gele kaart en dus rood. Toch had Dylan Drent vlak hierna zijn team een dienst kunnen bewijzen door de voorzet van Da Silva in vrije positie binnen te scheten, in één keer op de slof maar over. Trainer Postma greep in en haalde noodgedwongen rechterspits Dylan Drent naar de kant ten faveure van Jordy Torenbeek. Met nog ruim een half uur op de klok werd de weg naar De Vries dichtgemetseld. De verdediging stond in ieder geval als een huis, want kansen werden er niet weggegeven.

In de counter had Zeerobben zelfs mogelijkheden om de marge te vergroten, de voor Higor ingevallen Yander Zandbergen kwam net te kort op aangeven van Zeinstra. Ook in een één-op-één liep Yander Zandbergen zwaar gehinderd de bal over de achterlijn. Noordscheschut kwam niet verder dan afstandsschoten van buiten de zestien, over en naast. De verdedigende tactiek had bijna succes gehad, tot in de voorlaatste minuut een volledig onschuldige situatie in de doelmond leidde tot een penalty. Melvin Mol kende geen genade en kogelde hard de 1–1 alsnog binnen. De goed leidende Vredevoogd, die veel terechte gele kaarten aan beide zijden uitdeelde, beëindigde het matige duel, met dus toch nog een tumultueuze slotfase.

 

Voor het moreel waren de drie punten uiterst welkom geweest. Helaas wederom gaf Zeerobben onnodig de winst uit handen. Met twee uit vijf mag je spreken van een onverwachte en teleurstellende opening in deze zo hoopvol gestarte competitie. We hebben nog een lange weg te gaan en blijven er vertrouwen in houden, dat de misgelopen punten in de rest van de competitie gecompenseerd zullen worden. Be Quick Dokkum is de volgende tegenstander in een uitwedstrijd in Dokkum.

Scoreverloop: 1 – 0 Julian Zeinstra (45 min.); 1 – 1 Melvin Mol (penalty 89 min)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pieter Westra; Patrick Amels; Godert Attema; Albert Beuker; Marcel Visser; Kristian Feenstra; Higor da Silva (70 min. Yander Zandbergen) ); Dylan Drent (58 min. Jordy Torenbeek); Julian Zeinstra (78 min. Ane Schaap).

 

Uitslagen zaterdag 20 oktober

 Broekster Boys

-

 SV Bedum

2 - 1

 VV Gorecht

-

 VV Balk

1 - 1

 VV Groningen

-

 d'Olde Veste '54

4 - 2

 HZVV

-

 CVV Oranje Nassau G

4 - 2

 PKC '83

-

 Drachtster Boys

4 - 3

 VV Winsum

-

 Be Quick Dokkum

1 - 1

 Zeerobben

-

 VV Noordscheschut

1 - 1

 

Stand eerste klasse E

1 HZVV

2 Drachtster Boys

3 VV Winsum

4 Be Quick Dokkum

5 CVV Oranje Nassau G

6 PKC ’83

7 VV Groningen

8 SV Bedum

9 VV Balk

10 VV Gorecht 5

11 d'Olde Veste '54

12 Broekster Boys 5

13 VV Noordscheschut

14 Zeerobben

|Doorsturen