Zeerobben komt te kort tegen Olde Veste

Wat kun je nog schrijven als opnieuw een nederlaag tegen een concurrent vastgelegd moet worden. Zowel de staf als de supporters gingen met een enorme kater het weekend tegemoet. Een collectief falen lag ten grondslag aan dit verdiende verlies. Je kunt natuurlijk constateren, dat Zeerobben weer geen afstand neemt van de tegenstander in de eerste helft en daarmee de bezoekers in de wedstrijd houden. Maar dan zou je de winnaar te kort doen. Met het mes tussen de tanden en als collectief knokten de Steenwijkers zich naar een geflatteerde 0-3.

Met name in de eerste helft kreeg Zeerobben kansen om de score te openen maar verzuimde om dat te doen. In de tweede helft scoorde ‘d Olde Veste drie keer. (Foto: Frans Bode)

Zeerobben neemt geen afstand

In de eerste helft liet Zeerobben kansen liggen, maar ook Olde Veste kwam een paar keer gevaarlijk voor Jacob de Vries. Na een kwartier had Patrick Amels de 1-0 op zijn voorhoofd, uit een corner net naast. In de counter voorkwam Armando Zwart een achterstand door prima zijn tegenstander af te stoppen. Higor Da Silva worstelde zich langs zijn opponent en in het strafschopgebied koos hij voor eigen succes, terwijl Dylan Drent al klaar stond om af te drukken. Op de inzet van Higor kon keeper Dorland met zijn voet nog redding brengen. Kort hierna kwam Dylan Drent na een pass van Pieter Westra alleen voor de doelman, zijn schot in de verre hoek werd ternauwernood naast getikt. Het wachten was op een verdiende voorsprong in deze fase van de wedstrijd. Maar uit een voorzet van Da Silva kopte Drent naar de grond, helaas stuitte de bal buiten bereik van de keeper over de deklat. Een corner had het verwachte doelpunt moeten opleveren, maar Pieter Westra zag zijn kopbal over gaan. De eerste helft eindigde dus in 0-0. Zeerobben had het beste van het spel, maar dat levert geen punten op.

Ideale schoonzonen

Na de thee verwacht je een tot op de tanden gemotiveerd Zeerobben om eindelijk die drie punten over de streep te trekken. Hard gewerkt werd al wel, maar zonder de nodige overtuiging en de onontbeerlijke teamspirit. Hoe moet je zo’n fenomeen onder woorden brengen. “Te veel ideale schoonzonen, te weinig Angstgegner?” Komt Zeerobben inderdaad te kort? En waarom hadden de gasten wel succes in het afmaken. De 0-1 komt uit een dood spelmoment. Een corner werd fraai binnengekopt door invaller Bas Flobbe. Na een goede actie legde Daan Postma naar binnen komend de bal in de verre hoek, 0-2. Met nog twintig minuten te spelen ga je va banque spelen. Justin Attema en David van der Pol kwamen voor Torenbeek en Zwart. Het mocht niet baten. Echt grote kansen waren er voor Higor da Silva na een voorzet van Drent en Justin Attema na doorkoppen van Pieter Westra. Maar de aansluitingstreffer bleef uit. Erger nog, in de slotminuut scoorde Van der Veen nog de 0-3. Toen was eigenlijk al het licht uit voor de groenwitten en zocht wederom alles wat Zeerobben een warm hart toedraagt gedesillusioneerd  de warmte van de kantine op.

De slag verloren maar de oorlog nog niet

Voor aanvang werd de goede hoop op drie punten door menig Zeerob gedeeld. De revanche op de smadelijke nederlaag in Steenwijk leek post te vatten bij de trouwe aanhang en vol goede moed leek het er inderdaad op, dat de thuisclub aan het langste eind zou trekken. Maar Olde Veste toonde met name na de pauze meer inhoud te hebben en trok verdiend de winst naar zich toe. Hoe zeg je dat ook alweer? Iets van ‘uithuilen en op nieuw beginnen’! Wie weet kunnen ze het wel tegen een tegenstander waar je je bij voorbaat al kansloos acht, omdat je thuis met 0-4 op de broek hebt gehad. Hierbij wordt gedoeld op de tegenstander van volgende week in Drachten, Drachtster Boys.

Scoreverloop: 0-1 (61 m. Bas Flobbe); 0-2 (70 m. Daan Postma); 0-3 (90 m. M.H. van der Veen)

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema; Pieter Westra; Jordy Torenbeek (71 m. David van der Pol); Armando Zwart (71 m. Justin Attema); Marcel Visser; Patrick Amels; Kristian Feenstra (63 m. Julian Zweinstra); Dylan Drent; Higor da Silva; Yander Zandbergen