Voetbal

Zeerobben kijkt naar boven

Het kan natuurlijk ook niet anders. Voor het eerst in de eerste klasse E moet Zeerobben de twijfelachtige eer ervaren om als rode lantaarndrager het strijdperk te betreden. Dit geeft in de komende confrontatie met het op de tweede plaats staande ON Groningen iets extra’s. 

Als voorbeeld kan het herboren team van Broekster Boys dienen. Na een dramatische start heeft het team van trainer Zwart de weg naar boven gevonden en heeft het de komende tegenstander van Zeerobben behoorlijk lastig gemaakt in Groningen. In de slotfase moesten ze alsnog het hoofd buigen na een 0-2 voorsprong te hebben genomen. Het getuigt ook van een bewonderingswaardige veerkracht van de Groningers, die in de tweede helft de zaken recht trokken en toch ook verdiend wonnen. De tegenstander van zaterdag in Harlingen heeft ook een grote kans op de tweede periode. Met nog twee wedstrijden te spelen staan zij vijf punten los van de volgers. In de heenwedstrijd in Groningen (3-2) werd verdiend gewonnen, al waren de slotminuten nog best spannend, omdat Zeerobben toen nog een slotoffensief er uit wist te persen.

Hoe zijn de kansen in te schatten voor de tot nu toe met weinig geluk gespeelde duels? Lichtpuntje vormde zonder twijfel het zwaar bevochten gelijkspel in Drachten, met dat beetje geluk en de juiste strijdwijze en vechtlust kun je dus de noodzakelijke punten bijeen sprokkelen. Waarom niet een vervolg geven in de confrontatie van aanstaande zaterdag. Met veel steun van de achterban en de terugkeer van een aantal basisspelers moet het mogelijk zijn. Quote: “dus niet als elf voetballers, maar als team”, getuige de prestatie in Drachten.

Zeerobben – Oranje Nassau Groningen, zaterdag 16 februari, aanvang 15.00 uur.

 

Programma in de eerste klasse E:

16 februari 2019

VV Balk-Be Quick Dokkum

Broekster Boys-Drachtster Boys

VV Gorecht-HZVV

VV Noordscheschut-VV Groningen

PKC '83-SV Bedum

VV Winsum-d'Olde Veste '54

 

Zeerobben-CVV Oranje Nassau G

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda