Voetbal

Zeerobben JO8-1 wint KNVB beker Noord-Nederland

Op zaterdag 2 juni werden in Joure de finales om de strijd om de KNVB beker  district Noord gehouden. Gastheer was net als in 2016 Sportclub Joure. Maar liefst 76 teams speelden op één dag 82 wedstrijden en drie daarvan werden door Zeerobben JO8-1 gespeeld en hoe!

 

Zeerobben JO8-01 met de leiders Eric, Willem en Jeffrey en de spelers Toine, Jort, Quinten, Wiard, Stijn, Mitchel, Maurice en Kylano. (Foto: Frans Bode)

Het gehele jaar door werden er bekerwedstrijden gespeeld in het Noorden en uiteindelijk bleven er vier teams over die op de finaledag mochten strijden voor de bekerwinst. Samen met  fc Lewenborg, fc Assen en Twedo begon Zeerobben aan deze dag.  

 

De eerste wedstrijd gaf Zeerobben meteen haar visitekaartje af door met maar liefst 7-3 van fc Assen te winnen. Dat gaf meteen een stuk vertrouwen voor de volgende wedstrijd en dat was te zien. De wedstrijd tegen fc Lewenborg werd overtuigend met 5-1 gewonnen. En tsja, dan begint het toch een beetje te kriebelen bij spelers en staf.

 

De derde tegenstander, Twedo, had eveneens al twee wedstrijden gewonnen en dus konden beide ploegen zich opmaken voor een echte finale. De uitslag doet misschien anders vermoeden maar volgende de leiding van Zeerobben kon de laatste wedstrijd alle kanten op. De teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bleek Zeerobben toch de bovenliggende partij te zijn en wonnen zij de laatste wedstrijd met 9-5 en daarmee de Noordelijke Beker. 

 

Na afloop was de vreugde enorm bij spelers, ouders, staf en bestuursleden en galmde al snel het Zeerobben clublied over de velden van Joure. “Want ik ben een zeerob…. en dat hou ik niet stil….” Na afloop van de huldiging natuurlijk snel in de Zeerobben-bus weer richting Robbenplaat waar het feestje nog even verder werd gevierd.

 

Een historisch voetbaldagje voor de vereniging Zeerobben. Dit maak je niet vaak mee maar is de kroon op het werk van deze zeer talentvolle ploeg. Wie weet gaan we in de toekomst nog veel meer horen van deze jongens. 

|Doorsturen