Voetbal

Vanavond bekerwedstrijd tegen GAVC

Zeerobben in slotfase langs LSC 1890

Maar liefst 21 spelers had trainer Postma dinsdagavond laten opdraven voor de oefenwedstrijd uit bij LSC 1890 in Sneek. En hij gebruikte ze ook allemaal. Iedereen kreeg speelminuten, iedereen heeft zich kunnen laten zien en Postma heeft het gezien. Zijn conclusies? Het blijft nog even in nevelen gehuld, maar het kan zijn dat hij er veel wijzer van geworden is, maar ook net zo goed dat de puzzel voor hem alleen maar complexer is na het zien van de diverse varianten.

Trainer Arjen Postma heeft dit seizoen een brede selectie tot zijn beschikking na onder andere de terugkeer van zeven spelers met een groen-wit verleden. (Foto: Frans Bode)

dus klagen zal hij vast niet doen.

Wel zal hij kunnen klagen over het vertoonde spel in de eerste helft. Want dat was niet van eerste klasse niveau. Te statisch, te weinig diepgang, te weinig vooruit en dat alles in een te laag tempo. Het stelde LSC in staat tweemaal op voorsprong te komen. Gelukkig kwam Zeerobben ook tweemaal weer op gelijke hoogte, eerst door een goal van de attente Rocco Zwart die zijn neusje voor de goal deed spreken bij het binnentikken van de 1-1 en vlak voor rust door Patrick Amels.

Na rust begon het wisselspektakel. Het deed Zeerobben zichtbaar goed. Het tempo ging omhoog en het leidde tot dominantie en kansen voor Zeerobben. Scoren bleek lang iets teveel gevraagd, totdat Dylan Drent twee minuten voor tijd strak voorzette en Justin Attema doeltreffend afrondde. Daarmee werd de wedstrijd winnend afgesloten (2-3), maar lag de grootste winst voor Postma waarschijnlijk in de veelheid van dingen die hij heeft kunnen zien. Misschien zien we vrijdagavond bij de bekerwedstrijd in Grou al iets van de conclusies die hij gaat trekken. Of anders aanstaande dinsdagavond als thuis geoefend zal worden tegen FC Den Helder uit het district West 1.

 

Kan Zeerobben een goed vervolg geven in  de voorronde in Grou?

Vorig jaar ontving Zeerobben GAVC in Harlingen en wist toen een duidelijke overwinning te behalen (3-1). Vanavond zal Arjen Postma zijn selectie weer samenstellen om te proberen een belangrijke stap te zetten naar de K.O. ronde. Een belangrijke hindernis (Stiens 2-0 winst) is al genomen. De tegenstander van vanavond moest zijn meerdere erkennen in tweede klasser (zo) Sint Annaparochie (ook 2-0 winst).

Het zal zondag eerste klasser GAVC een extra motivatie geven om op de winst te spelen om zo de kans om door te gaan in stand te houden. Tegelijkertijd speelt Stiens thuis tegen Sint Annaparochie.

In deze poule van vier gaan twee teams door in het bekertoernooi, dus er  is nog van alles mogelijk. De laatste duels worden gespeeld op zaterdag 15 september. Zeerobben gaat dan op bezoek in Sint Anne en Stiens ontvangt GAVC.

GAVC-Zeerobben (tweede wedstrijd voorronde beker) vanavond 20.00 uur, Grou.

 

|Doorsturen