Voetbal

Zeerobben Herfst Mix Toernooi

Voorlopig geen competitievoetbal voor de jeugdteams bij Zeerobben. De KNVB werd van overheidswege gedwongen om alle competities stil te leggen. Veel clubs zoeken daarom naar alternatieven. Alternatieven om de jeugd toch nog te kunnen laten voetballen. Het jeugdbestuur van Zeerobben heeft gekozen voor een soort van ‘doorstart’. Zij organiseerde afgelopen zaterdag het eerste onderlinge Zeerobben Herfst mix Toernooi. De eerste van een serie van drie. Op 31 oktober en 7 november worden de overige rondes gespeeld. 

Het herfsttoernooi is voor alle jeugdleden van de club die eventueel ook nog een vriendje/vriendinnetje mochten meenemen. Dit alles uiteraard op vrijwillige basis. Wie mee wil doen schuift aan en wie twijfelt en zich er niet goed bij voelt blijft gewoon lekker thuis. Iedereen maakt daarin zijn/haar eigen afweging. Afgelopen week werd de organisatie opgestart en het resultaat was afgelopen zaterdag geweldig en hartverwarmend. Veel voetballende kinderen (jongens en meisjes) in elke leeftijdscategorie en op elk niveau die blij waren dat ze toch nog konden voetballen op de mooiste dag van de week. 

De club had vooraf informatie ingewonnen bij de KNVB en de gemeente en ook van daaruit werd dit initiatief gestimuleerd. “Graag zelfs” was hun reactie. Maar uiteraard onder de geldende strenge maatregelen. Dat betekende dat de kinderen tien minuten voor aanvang werden opgevangen door de corona-stewards en per leeftijdscategorie eerst naar het hoofdveld werden gestuurd voor de inschrijving. Het hoofdveld diende tevens als ‘wachtruimte’. Op het Plus-veld en in de Froonacker-deWitte Arena werd in blokken van anderhalf uur gespeeld. Zodra er een groep klaar was gingen die via een vaste looproute naar de uitgang en stroomde de nieuwe groep vanaf het hoofdveld in. Dit alles gebeurde zeer ordelijk. Uiteraard bleven de kleedkamers dicht, was de kantine gesloten en moest iedereen zijn/haar eigen bidon met drinken meenemen.

De kinderen moesten zich vooraf wel inschrijven en dat werd massaal gedaan. Samen met de Waddenrobkes (die ook gewoon hun eigen competitie speelde) waren er verdeeld over de ochtend/middag in totaal 254 jongens en meisjes die meededen. Het eerste blok startte om 9.00 uur en de laatste om 12.00 uur. Er werd op twee velden gespeeld met een gemiddelde van ongeveer veerig kinderen per keer per veld. 

Op de veldjes moesten lootjes worden getrokken om vervolgens 4x4 of 5x5 wedstrijdjes te spelen. Iedereen speelde vijf wedstrijden of meer en geen van de kinderen was tussendoor vrij. Het was constant voetballen in steeds een ander team. Dat bleek ook een goed alternatief. Zo kon je eerst dik verliezen om vervolgens de volgende partij weer ruim te winnen. De organisatie had voor de individuele winnaars een mooie medaille aan een groen-wit lint klaar liggen. Gaandeweg de ochtend bleek al gauw waarom dit soort activiteiten, naast school, zo belangrijk zijn voor de jeugd. Het plezier en de contacten weer met je voetbalvriendjes/vriendinnetjes waren veelzeggend. Daar was het uiteindelijk allemaal voor bedoeld. En dus was de organisatie meer dan tevreden en konden de medailles aan de volgende winnaars worden uitgereikt:

JO8/JO9 

1. Evy Boonstra; 2. Sven Odolphi; 3. Thijs Toering

JO10/JO11

1. Wiard Sibma; 2. Allard Hofstra; 3. Milion Tecklay

JO12/JO13/MO13

1. Justin Jilderts; 2. Enteny van Oldenbarneveld; 3. Melle Talsma

JO14/JO15

1. Janiek Wesselius; 2. Stijn Scheffer; 3. Renzo Poortman

JO17/JO19

1. Sten Goinga; 2. Ivar Kingma; 3. Michael Green

 

De verschillen onderling waren zeer gering. Soms moest er vanwege gelijke stand zelfs geloot worden. Het gaf maar weer eens aan dat iedereen kan winnen. Want naast de individuele prijzen kan er ook een ‘overall-prijs’ worden gewonnen. De resultaten van alle drie wedstrijddagen wordt dan bij elkaar opgeteld. Kinderen die nu net buiten de prijzen vielen maken dus nog steeds kans op de ‘totaalprijs’.

De organisatie was zeer tevreden over het verloop van afgelopen zaterdag en kijkt dus alweer reikhalzend uit naar morgen. De medailles zijn alweer besteld en het jeugdbestuur rekent weer op veel deelname. Op deze manier wil de jeugdafdeling van Zeerobben proberen op een veilige en verantwoorde manier de jeugd met elkaar te blijven laten voetballen. Volgens Piet Paulusma zal het weer van zaterdag op het voorjaar lijken. Als Piet gelijkt krijgt zal de zaterdag weer met afstand de mooiste dag van de week worden. Zeerobben is er klaar voor.

|Doorsturen

BuienradarAgenda