Voetbal

Zeerobben heeft aan één helft genoeg

Onder ideale omstandigheden op het prachtige sportpark De Wieken heeft Zeerobben een nuttige overwinning geboekt op de mannen uit de Westereen, in een beker-voorronde. Door de vele afwezigen moesten beide trainers noodgedwongen hun opstelling op verschillende plaatsen aanpassen. Zeerobben had daarin de beste oplossingen gevonden en onderstreepten dat in de eerste helft met twee doelpunten. De tweede helft leverde qua kijkspel weinig hoogtepunten op, maar aan het eind wel de drie punten.

Al na 5 minuten prikte Marijn Helfferich de 0-1 achter doelman Heidstra. Uit een mislukte vrije trap van Adnan Jarjour kreeg dezelfde speler een herkansing. Deze voorzet was op maat en Helfferich heeft een neusje voor dergelijke kansjes. Een kwartiertje later brak Armando Zwart over links door en zwaar gehinderd wist hij het maximale uit de situatie te halen. Via wat voetenwerk van de verdediging was het teentje van Helfferich voldoende, 0-2 . De enige grote kans voor de thuisclub kort voor het einde van de eerste helft had een wending in de wedstrijd kunnen betekenen. Helaas voor heel Zwaagwesteinde ging de inzet van de spits ruim over het doel van Jacob de Vries.

Zoals reeds gemeld kreeg het publiek niet de gewenste strijd om de winst in het tweede bedrijf en bleef de geïmproviseerde defensie van de groen-witten gemakkelijk overeind. Overtuigen deden de Harlingers niet meer en de gastheren waren niet bij machte enig verschil te maken. Daarvoor waren de vele wisselingen in beide teams debet.

Zeerobben-Drachten

In groep 20 van de voorronde in het Bekertoernooi pakte Zeerobben dus de eerste punten. De tegenstander van volgende week in een thuiswedstrijd is Drachten (zo).  Zij werden in eigen huis verrast door sc Stiens door met 0-2 te verliezen. Interessante ontmoeting dus aanstaande zaterdag op het Oostersportpark in Harlingen, omdat Drachten om in de race te blijven een resultaat moet halen.

Doelpunten: 0-1 (5 m. Marijn Helfferich); 0-2 (20 m. Helfferich)

Zeerobben: Jacob de Vries; Armando Zwart; Jordy Torenbeek (55 m. Martijn Adema); Adnan Jarjour; Koen Attema (45 m. Brent de Groot ); Ane Schaap ( 65 m. Lùtsen Smits ); Roan-Hein Joostema; Finn Oosterdijk ( 45 m. Stijn Schakenbos); Marijn Helfferich ( 45 m. Matts Bruining ); David van der Pol; Cyrus Boerman.

|Doorsturen

BuienradarAgenda