Zeerobben door Frisia uit de beker geknikkerd

Een onstuimige start van de groenwitten beloofde een pittige wedstrijd, omdat ook Frisia zich in felheid liet gelden. De gehele wedstrijd bleek Zeerobben het beste van het spel te hebben, maar in de omschakeling waren de Frisianen levensgevaarlijk. De kansenverhouding rechtvaardigde een gelijkspel. Frisia als de gelukkigste trok aan het langste eind.

Counters Frisia gevaarlijk

Een oogstrelende actie aan de zijlijn van Dylan Drent bood aan Julian Zeinstra al in de eerste minuut vrije doorgang, het vervolg liet te wensen over. Frisia kwam door een misser in het hart van de verdediging in een kansrijke positie, net naast geschoten. In de zeventiende minuut was het dan toch raak. Vanaf links werd Patrick Amels aangespeeld door Yander Zandbergen en op de zestien kreeg zijn inzet net een extra lift van een verdediger van Frisia waardoor de doelman kansloos was, 1-0. Kort hierop uit een corner maakte Noël Wever uit de rebound de 1-1. Zeerobben herpakte zich en was in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij. Rushes van Dylan Drent tot op de achterlijn waren dreigend, maar hij kon de spitsen niet in stelling brengen. Vanaf de linkervleugel zorgden Tim Oosterbaan en Yander Zandbergen voor hectische taferelen in het strafschopgebied, maar drie keer schieten en telkens geblokt leverde slechts een hoekschop op.

Zeerobben vergeet overwicht te belonen

De intenties van de thuisclub waren na rust duidelijk, zo snel mogelijk druk zetten en een kans creëren. Dat bleek toch te veel gevraagd, want opnieuw werd de vrije man niet gevonden. Adnan  Jarjour probeerde het van afstand, zijn kogel verdween net naast. Zeerobben bleef de beter combinerende ploeg, maar de eindpass ontbrak. De counters van de Leeuwarders waren niet van gevaar ontbloot. Een paar keer kwamen de Harlingers met de schrik vrij en leek een gelijkspel het hoogst haalbare voor beide partijen. Maar invaller Bart Kooistra dacht daar toch anders over en kogelde snoeihard de 1-2 achter Theo Nota. Met nog tien minuten te spelen, een alles of niets offensief. David van der Pol werd door Drent vrijgespeeld en van de zijkant werd zijn harde inzet door de keeper gepareerd. De terugspringende bal kwam net achter Godert Attema. Een strafschoppenserie was nog wel mogelijk geweest, maar op het ‘moment suprême’ miste spits David van der Pol de rust om geheel vrijstaand binnen te tikken. Daarna had de gelijkmaker alsnog tot stand kunnen komen, maar ook Koen Attema kwam net te kort.

Weer net niet

Met de staart tussen de benen nam Zeerobben afscheid van de KNVB-Beker. Weer lukte het niet om een wedstrijd met winst over de streep te trekken. Nogmaals qua voetbal zit het wel snor, tot aan de laatste pass. En daar draait het voetbal nu juist om. Volgende week thuis tegen SVI uit Zwolle maar weer eens proberen.