Voetbal

Zeerobben domineert in aantrekkelijk bekerduel

Na een matig start tijdens het Caspar di Roblestoernooi van vorige week zaterdag, heeft Zeerobben 1 in de wedstrijd tegen tweede klasser Stiens laten zien wat ze voor het komende voetbalseizoen in huis heeft. “Zonder strijd geen victorie” is een uit het Engels vrij vertaalde leus voor “No Guts No Glorie”. Trainer Arjen Postma heeft hiermee de selectie op scherp gezet en dat vond zijn weerslag in het spel.

 

Zeerobben is de bekercompetitie gestart met een 2-0 overwinning op Stiens. Vrijdagavond het vervolg in Grou tegen GAVC. (Foto: Bert Drent)

Met soms oogstrelende combinaties hielden de groenwitten constante druk op hun hevig verzettende tegenstander. Cadeautjes werden er in ieder geval niet uitgedeeld en dat maakt zo’n duel tot meer dan een verplicht nummer. Met voldoende kapitaal op de bank heeft de thuisclub een ferme stap vooruit gemaakt om zowel in de Beker als de competitie in de eerste klasse van zich te doen spreken.

 

In de eerste helft waren de kansen niet besteed aan de voorwaartsen van Zeerobben, debet hieraan was het goede keeperswerk van de goalie van Stiens en pech bij de afronding. Soms werd de combinatie door het midden te ver doorgevoerd, waar een schot op doel misschien meer had opgeleverd. Halverwege de eerste helft hielden de Harlingers de adem in, want de gretige nummer 11 van de gasten verscheen vrij voor Jacob de Vries, die op zijn beurt op het juiste moment nog kon ingrijpen.

Het tweede part bood hetzelfde beeld als voor rust. Scherpe aanvallen van met name Drent zorgden voor hectische taferelen in het doelgebied van de bezoekers, maar het afdrukken lukte nog niet. Dylan Drent besloot toen maar het zelf eens te proberen. Er werd gerekend op een voorzet, echter Dylan poeierde hard in de verre hoek en zette Zeerobben meer dan verdiend op een 1-0 voorsprong. Stiens herpakte zich en bood meer tegenstand en uit één van de tegenstoten werd opnieuw een 100 % kans om zeep geholpen. Gelukkig schoot Kristian Feenstra de gastheren de veilige haven binnen. In een combinatie door het midden verlengde Julian Zeinstra een door Kristian opgezette één-twee die door laatstgenoemde keurig afgerond werd. David van der Pol leek ook zijn graantje in de vorm van een doelpunt mee te pikken. Een op maat afgeleverde voorzet van Drent leverde een echte spitsengoal op, ware het niet dat er buitenspel geconstateerd was. Het bleef bij deze verdiende 2-0 overwinning.

 

Zo langzamerhand begint Zeerobben op volle oorlogssterkte te komen, de laatste selectie spelers zijn ook teruggekeerd van hun vakantie en werden in de tweede helft op hun fitheid getest. Grootste winst was echter de strijdlust van het gehele team. Dat moest ook wel anders win je niet van het felle Stiens.

Vrijdagavond 7 september om 20.00 uur vindt het vervolg in deze voorronde plaats in Grou tegen GAVC.

 

Scoreverloop: 1-0 (60 min. Dylan Drent); 2-0 (73 min. Kristian Feenstra)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Godert Attema (68 min. Ane Schaap); Kristian Feenstra; Lùtsen Smits (70 min. Pieter Westra); Marcel Visser; Dylan Drent; Yander Zandbergen (46 min. Patrick Amels); David van der Pol; Julian Zeinstra

|Doorsturen