Voetbal

Zeerobben-d’Olde Veste: tijd voor revanche

Het wordt tijd voor revanche op de teleurstellende start in de tweede competitiehelft. Maar zeker ook op de tegenstander van komende zaterdag. De smadelijke nederlaag met 8–0 heeft een flinke dreun op het ego van de Zeerobbenvoetballers achtergelaten.

Als je het verslag van deze wedstrijd leest, blijkt Olde Veste in de omschakeling het verschil gemaakt te hebben. Een in het begin beter spelend Zeerobben liet zich 4 keer binnen 20 minuten aftroeven door de snelle counter van af de beide vleugels en met dodelijke precisie werden de scherpe voorzetten afgerond. Dat mag in de komende confrontatie niet weer gebeuren en trainer Postma zal met zijn manschappen een adequaat middel moeten verzinnen om niet opnieuw verrast te worden.

In de oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Leeuwarder Zwaluwen waren de aanvallers van de Harlingers doeltreffend. Met dit gegeven kan Zeerobben zijn voordeel doen. D’Olde Veste staat slechts drie punten boven Zeerobben en je mag dan ook weer spreken van een zes punten-wedstrijd. Ze toonden juist tegen de Friese ploegen Be Quik D (4-0) en Br Boys (0-7) hun gevaarlijkste kant, namelijk in de omschakeling. Met een aantal gelijke spelen en krap verloren duels komen de Steenwijkers niet verder dan 15 punten, maar wel met een riant positief doelsaldo. De strijdbijl maar opgraven en proberen weer een plaats in de middenmoot af te dwingen. 

Zeerobben heet de gasten uit Steenwijk van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen en rekent natuurlijk ook weer op de support van de vaste toeschouwers. Zeerobben-d’Olde Veste, aanvang 15.00 uur.

 

Programma zaterdag 2 februari eerste klasse E

VV Balk - VV Noordscheschut

Broekster Boys - VV Groningen

VV Gorecht - SV Bedum

HZVV - Be Quick Dokkum

PKC ’83 - CVV Oranje Nassau G

VV Winsum - Drachtster Boys

Zeerobben – d’Olde Veste ’54

|Doorsturen

BuienradarAgenda