Zeerobben doet wat van hen verwacht mocht worden

Het doemscenario, waar vele supporters rekening mee hielden, kan naar het land der fabelen verwezen worden. De vrees, nacompetitie, na een ontgoochelende nederlaag in de voorafgaande wedstrijd, bleek ongegrond. Sterker nog de groenwitten speelden zich op overtuigende wijze zelfs een competitieronde eerder dan vorig jaar naar handhaving in de eerste klasse E. Daarvoor was geen salonremise nodig. Van een geflatteerde uitslag was, gezien de tweede helft, ook geen sprake. Dus met opgeheven hoofd naar het volgende hoofdstuk in de eerste klasse.

Niet best

Over de eerste helft valt weinig verheffends te vermelden. Slecht voetbal, dat wel. Veel foutieve passes en voorzichtigheid troef. De belangen waren voor beide teams groot en dat werkte soms verlammend op het spel. Lang was het duel dan ook in evenwicht. Met misschien iets betere opbouw bij de Harlingers. Van grote kansen was dan ook geen sprake. Yander Zandbergen kwam net iets te kort, doelman Broekmans was alert. Storen van David van der Pol leverde en mogelijkheid op, maar geblokt net naast. De daaruit voortvloeiende corner bracht de voorsprong. Kristian Feenstra, bijna weer terug op z’n oude niveau, gaf strak voor en met enig fortuin toverde Jordy Torenbeek met zijn bovenbeen de 0-1 op het scorebord. Hard gewerkt en uitbetaald.

Beter

De eerste de beste aanval na rust zorgde voor de ommekeer. Dylan Drent trok van de achterlijn laag voor en met “sien linker poatsje” prikte Marcel Visser de 0-2 achter Broekmans. Zeerobben begon meer grip op de wedstrijd te krijgen en wist de aanvalsgolven van het naarstig naar de aansluitingstreffer opzoek zijnde Bedum te neutraliseren. Echte kansen voor de gastheren deden zich niet voor. Niet in de laatste plaats door het geconcentreerd verdedigen van het centrale duo Patrick Amels, gewicht in goud waard, en Jordy Torenbeek, spelend met zelfvertrouwen. Jacob de Vries hield de nul dankzij een reflex op een vlammend schot van Stijn Hekstra, de bal ketste daarna de paal.

Best

Had Dylan Drent in de eerste helft al gezien, dat keeper Broekmans op de zestien stond, afstandsschot ging toen nog naast. Hij herhaalde dit kunststukje na ruim een uur, met dit verschil dat de bal over de vertwijfeld achteruitlopende doelman nu wel doel trof. Een open doekje was zijn deel en de geruststellende 0-3 gaf nog meer rust in het spel van Zeerobben. Eigenlijk was de wedstrijd gespeeld, want van dit zich zwak verwerend Bedum mocht niet verwacht worden, dat zij nog terug in de wedstrijd zouden komen. Dylan Drent werd ook rust gegund, om krachten te sparen voor zijn andere passie, kaatsen in de hoofdklasse. Het doek viel definitief toen invaller Julian Zeinstra met een steekpassje Kristian Feenstra bediende en zijn voorzet werd door David van der Pol binnengetikt. De 0-5 kwam bijna op identieke wijze tot stand. Kristian de aangever en David de afmaker. Scheidsrechter Lips besloot na precies negentig minuten af te fluiten en toen konden de mannen van trainer Arjen Postma zich verdiend laven aan het rijkelijk vloeiende gerstenat.

Passie en strijd

Een revanche op zichzelf en ik hoop niet dat er afgelopen week spiegels zijn gesneuveld. Wat een verschil in beleving en de werkelijke wil om te winnen. Met name de tweede helft toonde duidelijk aan, waarom dit team op weg is om een stabiele eerste klasser te worden. Dat er nog wel eens dingen verkeerd gaan is inherent aan het spelletje, maar de strijd en de passie zijn en blijven de belangrijkste pijlers van succes en dat was vandaag af te lezen in het spel van de trotse Friese havenstadbewoners. Je mag het van dit spelerspotentieel wel verwachten, maar de staf van het vlaggenschip moet nog wel de juiste snaren weten te raken. Complimenten gaan dan ook uit naar het volledige team, staf en bestuur. De steeds meegereisde trouwe supportersschare kan en mag tevreden zijn met dit resultaat.

Scoreverloop: 0-1 Jordy Torenbeek (42 m.); 0-2 Marcel Visser (46 m.); 0-3 Dylan Drent (63 m.); 0-4 David van der Pol (68 m.); 0-5 David van der Pol

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels (Pim Bleichrodt 70 m.) Godert Attema; Albert Beuker (Ane Schaap 70 m.) Marcel Visser; Kristian Feenstra; Dylan Drent (65 m. Julian Zeinstra); Yander Zandbergen; David van der Pol

Uitslagen van zaterdag 18 mei:

VV Balk-PKC '83                                                                      1-1

Be Quick Dokkum-VV Noordscheschut                  2-5

SV Bedum-Zeerobben                                      0-5

Drachtster Boys-VV Groningen                                   1-2

VV Gorecht-Broekster Boys                         0-3

HZVV-VV Winsum                                                6-2

CVV Oranje Nassau G-d'Olde Veste '54                 1-2