Voetbal

Zeerobben-darttitel opnieuw voor Wilfred Brandes en Esmee Torenbeek

De Robbenplaat van zmvv Zeerobben was zaterdag omgetoverd tot een ware darttempel voor het jaarlijkse Zeerobben Dartstoernooi. Na een lange sportieve strijd kon Wilfred Brandes, net als vorig jaar, aan het eind worden uitgeroepen tot de winnaar van de zestiende editie van dit toernooi. Esmee Torenbeek pakte de eerste plaats bij de dames en het jeugdtoernooi werd uiteindelijk gewonnen door Tygo Feenstra. Bekers en aantrekkelijke prijzen vielen de winnaars ten deel. De hoogste finish kwam op naam te staan van Wimer Jon Sprenger, die een leg op maar liefst een stand van 124 uitgooide. Stefan Quisenearts kreeg de aanmoedingsprijs overhandigd.

Aan de zestiende editie van het darttoernooi namen maar liefst 72 personen deel.  Er werd gestreden in een jeugdtoernooi (tot 16 jaar), alsook in een dames- en herenpoule. Op tien banen kwamen de darters in actie. Bij de jeugd waren spannende partijen te zien. In de finale kwamen Tygo Feenstra en Mika Sijbesma tegenover elkaar te staan, waarbij de eerstgenoemde de zege pakte. Wouter van der Schoot en Michael Green veroverden respectievelijk de derde en vierde plaats. Voor hun prestatie kregen zij een mooie beker uitgereikt uit handen van mede organisator Dennis Schoot. De aanmoedigingsprijs bij de jeugd werd door Xander de Bruin ontvangen.

Na afloop van de wedstrijden bij de dames bleek dat Esmee Torenbeek de sterkste te zijn. De lijst werd aangevoerd door Cathy Groenewegen, Shalina Pander en Stephanie de Vries. Zij kregen de bekers en prijzen overhandigd als beloning voor hun prima prestatie.

De halve finales bij de heren waren een spannende aangelegenheid. Uiteindelijk stonden Wilfred Brandes en Boudewijn Tulen in de finale. Wilfred Brandes bekroonde een avond met prima spel met de eerste plaats. Derde en vierde werden uiteindelijk Wimer Jon Sprenger en Geoffrey Shippers.

Na afloop van het geslaagde dartstoernooi bedankte de organisatie in de eerste plaats de kantinebrigade, deelnemers en het aanwezig publiek. Verder werd de zestiende editie mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor JUMBO Olaf Hermus en de sponsors Koninklijke Sjouke Dijkstra, Vriendenclub Zeerobben, Arends Shipping, De Chinese Muur en HA Teksten Harlingen.

 

Uitslag:

Jeugd:

1. Tygo Feenstra

2. Mika Sijbesma

3. Wouter van der Schoot

4. Michael Green

Aanmoedigingsprijs jeugd: Xander de Bruin

Dames:

1. Esmee Torenbeek

2. Cathy Groenewegen

3. Shalina Pander

4. Stephanie de Vries

Mannen:

1. Wilfred Brandes

2. Boudewijn Tulen

3. Wimer Jon Sprenger

4. Geoffrey Schippers

Hoogste uitgooi: 124 van Wimer Jon Sprenger

Aanmoedigingsprijs senioren: Stefan Quisenearts 

|Doorsturen

BuienradarAgenda