Zeerobben boekt eenvoudige overwinning in Sint Anne

Voor derde keer dit seizoen speelde Zeerobben tegen de tweede klas zondagamateur Sint Annaparochie en opnieuw ging de winst verdiend naar de Harlingers. In een aantrekkelijke wedstrijd bleek de eerste klas zaterdag amateur toch te sterk en bracht dat in een ruime score tot uitdrukking, ondanks het ontbreken om verschillende redenen van een vijftal basisspelers.

Al naar 20 minuten komt Zeerobben via Dylan Drent op 0-1. Zeerobben bekert uiteindelijk verder door een 0-3 overwinning in en op St. Annaparochie. (Foto: Bert Drent)

Zeerobben neemt afstand

De eerste tien minuten leverde meteen al spektakel voor beide doelen, maar de juiste richting ontbrak nog. De thuisclub speelde in deze fase een gelijkwaardige partij. Maar toch waren de groenwitten scherper in de afwerking. Na twintig minuten gaf laatste man Pieter Westra de bal in de loop mee aan Dylan Drent en zonder aarzeling plaatste hij de bal zuiver langs de doelman, 0-1. De druk op de verdediging van de Bildkers bleef en uit een hoekschop van Drent kopte Pieter Westra de bal binnen, binnen het half uur een comfortabele 0-2 voorsprong. Even leek Sint Anna terug te komen. Met een bal op de paal kwam Zeerobben goed weg. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft, reageerde David van der Pol alert op een spelhervatting van de keeper. Op de rand zestien ontfutselde Van der Pol de bal van de voorstopper, omspeelde de keeper een maakte beheerst 0-3. De gastheren deden nog wel een poging om de spanning terug te brengen, maar met kunst en vliegwerk wist Theo Nota zijn doel schoon te houden. Kort voor rust, een heerlijke aanval over verschillende schijven stelde David in de gelegenheid om de score verder uit te breiden, hij zocht het doel te hoog, terwijl Godert Attema met een tikkie breed ook in een ideale positie was gekomen.

Consolideren

Na de rust schakelde Zeerobben een tandje terug, maar bleef nog wel de gevaarlijkste ploeg. Vlot combinerend kreeg de aanval nog scoringskansen, maar de scherpte ontbrak. Trainer Arjen Postma had Godert Attema al gewisseld voor Lùtsen Smits en liet nog twee wissels opdraven, Cyrus Boerman voor Patrick Amels en Rocco Zwart voor David van der Pol. Beide vielen verdienstelijk in en pasten zich zonder problemen aan bij de gevolgde tactiek. Echt spannend was het al niet, al was Sint Anne dichtbij een eretreffer. Pieter Westra kreeg de bal ongewild tegen zijn arm en de referee De Wit gaf vrij gemakkelijk de penalty. Kon Theo Nota zich in de eerste helft al onderscheiden door prima reddingen, ook deze kans pakte Theo klemvast uit de hoek. In de slotminuten leek Zeerobben nog te scoren. Rocco Zwart onderbrak een aanvalsopbouw van de tegenstander en gaf de kans aan Julian Zeinstra, terwijl hij zelf ook had kunnen aanleggen. Nu werd Julian goed verdedigd.

Op naar de tweede ronde

In een voor de vele aanwezige Harlinger supporters aantrekkelijke wedstrijd kwam de overwinning nauwelijks in gevaar. Opnieuw moest Sint Anne het hoofd buigen. Zeerobben, ondanks een heel regiment afwezigen, speelde een volwassen strijd, met prima vervangers. In de slotfase waren er slechts vier vaste basisspelers over en je had niet het gevoel, dat de gasten zwakker er door waren geworden. Ze zitten in de koker voor de tweede ronde. En volgende week voor de competitie naar Olde Veste.

Scoreverloop: 0-1 Dylan Drent (20 min.); 0-2 Pieter Westra (26 min.); 0-3 David van der Pol (37 min.)

Zeerobben: Theo Nota; Armando Zwart; Ane Schaap; Pieter Westra; Brent de Groot; Patrick Amels (66 min. Cyrus Boerman) Albert Beuker; Godert Attema (45 min. Lùtsen Smits); Dylan Drent; Julian Zeinstra; David van der Pol (66 min. Rocco Zwart)