Sport

Zeer geslaagde seizoensopening en Super Sunday bij HMHC

Op zaterdag openden de jeugdteams van HMHC het seizoen met een aantal thuiswedstrijden en wedstrijden elders in het noorden. Nieuw is hockeyclub Dokkum, dat nog geen veld heeft en alleen uitwedstrijden speelt.

De vier seniorenteams van HMHC zijn afgelopen zondag het seizoen goed begonnen. Na een lange periode van nauwelijks competitiewedstrijden spelen konden ze eindelijk weer het veld op tegen teams van buiten Harlingen. De Heren en Dames wonnen hun wedstrijden met ruime cijfers, de Jong Dames en Veteranen verloren beiden nipt.

Als de vier teams van HMHC op zondag allemaal tegelijk thuis spelen, dan organiseert de activiteitencommissie een Super Sunday. Ook deze keer was het weer zeer geslaagd. Voor de jeugd was er een springkussen, er was een spandoekenwedstrijd en er werden loten verkocht.

Eerste competitie wedstrijd HMHC Jong Dames

Afgelopen zondag ochtend speelden jong dames 1 hun eerste thuis wedstrijd tegen Sneek jong dames 1. In het eerste kwart begonnen ze sterk met veel kansen, maar helaas hield de keeper van Sneek alle ballen. Een beetje tegen de verhoudingen in maakte Sneek de 0-1. En snel daarna maakte Sneek de 0-2 vanuit een strafcorner.

Het tweede en derde kwart waren beide teams erg gelijkwaardig, maar helaas kreeg HMHC de bal niet in het goal en bleef het na 3 kwarten nog steeds 0-2 voor Sneek.

In het vierde kwart stond Sneek niet op te letten bij het begin van dit kwart en werd de 1-2 gemaakt door Edine Outhuijse. Even daarna kreeg Harlingen een strafcorner. Lilian Wijtsma schoot op goal, helaas hield de keeper hem. Ze schopte de bal echter in de stick van Annemiek Hettema en de scoorde de gelijkmaker 2-2. Sneek maakte voor het eindsignaal toch nog de 2-3 en ging er met de winst vandoor. 

Aanstaande zondag spelen de Jong Dames weer thuis, dan tegen Dokkum Jong Dames 2 om 13:00. 

Een Super Duper Sunday met mooie zege voor HMHC Dames 1 

Voor zondag 12 september stond de Super Duper Sunday gepland op de Harlinger Mixed Hockey Club. Voor sommige spelers en fanatieke aanmoedigers ging de wekker al lekker vroeg. Nadat de speelsters allemaal een hele dag vol gezonde spanning hebben mogen zitten bij het aanmoedigen van de andere teams, mochten ze dan ook eindelijk om 14:45 van start gaan. Een wedstrijd tegen de Dames 1 van Assen. Altijd spannend want je weet nooit wat voor een team je na deze periode voor je neus hebt staan. Na en kort maar bondige bespreking gingen ze het veld op. Lekker inlopen en inspelen en om 14:45 ging het fluitsignaal, de start van de eerste wedstrijd van het seizoen!

Al na een paar minuten bleek Harlingen het sterkere team. Na goede trainingen en de oefenwedstrijden hebben de dames geleerd hoe ze goed kunnen combineren. Deze combinaties leverden al snel twee doelpunten op. Iedereen stond sterk te spelen en hield zich aan de gemaakte afspraken.

Na vele mooie acties stonden de dames van Harlingen al op een flinke voorsprong. In de rust werd een nieuwe afspraak gemaakt, de 0 achterin houden. De meiden wisten wat hun te doen stond en vochten tot het einde van de wedstrijd. Met een geweldige eindstand van 10-0 hebben de meiden laten zien wat ze kunnen.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje en natuurlijk de uitreiking van de lootjes en de spandoeken actie. Het was een geweldige dag! 

Komende zondag spelen de Dames hun eerste uitwedstrijd tegen het sterke Dames 1 team van Leeuwarden om 12.45 uur.

HMHC Heren hebben eerste drie punten binnen

Na een stevige voorbereiding van het seizoen met marinier Bob, zijn de heren van HMHC fitter dan ooit. Afgelopen zondag was de wedstrijd tegen Eelde de eerste echte test. En die werd goed doorstaan, de heren wonnen knap met 5-3 van deze sterke tegenstander. Hoewel Eelde zeker goede kansen kreeg, bleken de mannen van coach Alex Nieuwland koelbloediger. Het werd nog spannend toen Eelde tot 3-2 terugkwam, maar HMHC speelde de wedstrijd knap uit. In de allerlaatste seconden scoorde Niels Kappert uit een strafcorner de 5-3, waarna het nog lang gezellig bleef aan de Westerzeedijk.

Veteranen verliezen eerste wedstrijd nipt

De Veteranen van HMHC mochten om 9.45 uur de Super Sunday bij HMHC ‘aftrappen’. Tegen het sterke team van Sneek werd het uiteindelijk 1-2, waarna de heren de andere teams van HMHC vol enthousiasme konden gaan aanmoedigen.

Ook de trimmers spelen weer wedstrijden

Naast de vier seniorenteams die wedstrijden op zondag spelen, heeft HMHC ook twee trimhockeyteams. Het dames team traint op donderdagavond en kan nog wel wat enthousiaste extra dames gebruiken! Het gemengde team traint op maandag en speelt om de circa 6 weken twee wedstrijden tegen andere Friese trimhockeyteams. Ook Steenwijk en Emmeloord doen mee in deze gezellige competitie. Komende maandag beginnen de Trimmers met twee oefenwedstrijden in Emmeloord. Heb je zin om te komen hockeyen, en ben je ouder dan 18 jaar, dan ben je van harte welkom bij deze twee gezellige teams! 

Help HMHC en spaar bij PLUS Lunenborg

Goed eten is goed voor de buurt, vinden ze bij PLUS. En dat betekent dat ze graag ze graag wat goeds doen voor de omgeving. Daarom kun je nu sponsorpunten sparen voor lokale sportverenigingen. HMHC doet, net als een aantal andere Harlinger verenigingen, ook mee aan deze mooie actie, dus op naar PLUS Lunenborg!

Van zondag 5 september tot en zaterdag 13 november ontvang je een sponsorpunt bij iedere 10 euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten. Deze punten kun je doneren aan de deelnemende verenigingen, waaronder dus HMHC. Hoe meer sponsorpunten, hoe meer euro’s voor HMHC en hoe meer hockeyactiviteiten, zoals clinics voor basisscholen, georganiseerd kunnen worden voor de Harlinger jeugd. 

HMHC organiseert hockeyclinics voor basisscholen

Zoals ieder jaar organiseert HMHC ook dit jaar gratis hockeyclinics voor basisscholen. Zo kan iedereen laagdrempelig kennis maken deze leuke sport. Deze week is hoofdtrainer Onno Jan Onnes er druk mee, verschillende scholen waren te gast bij HMHC aan de Westerzeedijk. 

Programma komend weekend

Vrijdag 17 september

20.30 uur         Roden – HMHC Dames (Silver Cup)

Zaterdag 18 september

14.30 uur         Leeuwarden – HMHC MA1

11.00 uur         HMHC MB1 – GHBS

13.00 uur         HMHC MB2 – Dokkum

10.30 uur         HMHC MC2 – Sneek

12.30 uur         HMHC MC1 – Groningen

8.30 uur           Sneek – HMHC ME8

9.30 uur           HMHC ME6 - Leeuwarden

13.00 uur         Hoogeveen – HMHC JB1

9.30 uur           HMHC MF1 – GHBS

Zondag 19 september

12.00 uur         HMHC Jong Dames – Dokkum

12.45 uur         Leeuwarden – HMHC Dames

11.00 uur         Quick Stick – HMHC Veteranen

Maandag 20 september

20.00 uur         Trimwedstrijden in Emmeloord

|Doorsturen

BuienradarAgenda