Sport

Wytse Broekstra Nederlands Kampioen 100 meter schoolslag

Op zaterdag 7 maart en zondag 8 maart werden de jaargangwedstrijden (officieus Nederlands Kampioenschap korte baan zwemmen voor minioren) voor de 35ste keer gehouden in Leiden.

 

De Sg FCZ54-De Vikings kwam met de zwemmers Wytse Broekstra en Sven Koornstra in actie. Beide zwemmers behoorden tot de 18 beste zwemmers van Nederland in hun categorie. Ze mochten allebei zes afstanden zwemmen.

Wytse Broekstra stond bij de 100 meter schoolslag als eerste geplaatst en maakte zijn favorietenrol meer dan waar. In een tijd van 1.18.49 werd de Viking-zwemmer Nederlands Kampioen. Voor het kampioenschapsrecord uit 1995 kwam Wytse net 0,09 seconde tekort. Met nog een tweede plek op de 100 meter wisselslag, een derde plek op de 200 meter wisselslag, twee keer een vierde plek op zowel de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag en een vijfde plek op de 200 meter vrije slag een super geslaagd toernooi voor Wytse. Tevens zwom hij op alle afstanden een PR.

Sven Koornstra begon het toernooi met een mooi PR op de 50 meter vrije slag. Daarnaast zwom Sven een aantal zwemafstanden die hij nog niet zo vaak had gezwommen, wat resulteerde in prima tijden. Hij sloot het weekend af met een mooi PR op de 100 meter vrije slag.

Een zeer geslaagd toernooi voor beide jongens.

|Doorsturen

BuienradarAgenda