Voetbal

Wintertoernooi Zeerobben

Morgen (zaterdag)  organiseert de jeugdafdeling van Zeerobben het tweede wintertoernooi voor jeugdteams. Een initiatief dat vorig jaar is ontstaan. De organisatie en de teams zijn er helemaal klaar voor. Eigenlijk kan alleen het weer nog roet in het eten gooien. Maar als die ook nog eens meewerken zal het een topdag worden op het Oostersportpark met veel, heel veel jeugdvoetbal. 

Vorig jaar de eerste editie. Morgen komen er maar liefst 34 teams voor de tweede editie van het wintertoernooi. (Foto: Frans Bode)

Waarom alleen een toernooi in de zomermaanden? Waarom niet een toernooi in de winterstop ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft? Met drie kunstgrasvelden kan er namelijk bijna altijd gevoetbald worden. Dat was de gedachte bij de organisatie van dit toernooi. Vorig jaar dus de eerste aflevering en zaterdag aanstaande krijgt het toernooi een vervolg maar wel iets groter met nog meer teams ten opzichte van vorig jaar. Niet alleen ’s ochtends voetbal maar de hele dag door.

 

Dit jaar is er gekozen voor de volgende leeftijdscategorieën: JO17 (4 teams), JO15 (4 teams), JO12 (8 teams), JO11 (8 teams), JO10 (5 teams) en JO8 (5 teams). In totaal dus maar liefst 34 jeugdteams die met elkaar de strijd aanbinden. De JO12 en de JO 11 teams komen uit in twee poules en de overige leeftijdscategorieën in een poule. De organisatie is meer dan trots dat de volgende verenigingen toegezegd hebben te komen: LSC 1890, Blauw Wit ’34, FC Den Helder, sc Bolsward, vv Heerenveen, sc Joure, vv Balk, SWZ Sneek, FVC, Be Quick Groningen, sc Stiens, Reiger Boys en Broeksterwalden.

 

Het toernooi gaat al om 9.00 uur van start. Dan komen de JO8, JO10, JO11 en JO12 teams in actie. De JO8 en JO10 teams komen in de Froonacker Arena in actie en de JO11 en JO12 teams komen uit op het A- en B-veld. Omdat er bij de JO11 en JO12 in twee poules wordt gespeeld worden hier nog finales gespeeld tussen de nummers 1, 2 en 3 van elke poule. Het toernooi zal rond 13.00 uur afgelopen zijn waarna aansluitend de prijsuitreiking zal plaats vinden in de kantine.

 

De middag is gereserveerd voor de JO15 en JO17 categorie. Zij spelen beiden in een poule en het team met de meeste wedstrijdpunten wordt dus winnaar van het toernooi. De laatste wedstrijden vangen hier om 15.50 uur aan. De aansluitende prijsuitreiking staat voor 16.45 uur gepland. Het volledige wedstrijdprogramma staat vermeld op www.zeerobben.nl

 

Spelers, leiders, scheidsrechters, wedstrijdleiding, EHBO, materiaalmensen en kantinepersoneel zijn er klaar voor. De liefhebbers van jeugdvoetbal in Harlingen mogen eigenlijk zaterdag ook niet ontbreken. Zeerobben heet u van harte welkom. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda