Sport

Winterseizoen nadert bij HMHC

Komend weekend wordt er nog gewoon op het veld gehockeyd bij HMHC, daarna start de winterperiode met zaalhockey. Alleen het weekend van 3 en 4 december is nog een inhaalweekend voor veldwedstrijden. Dit weekend dus nog gewoon aan de Westerzeedijk, daarna wordt, op zondagen, gespeeld in zalen in de noordelijke provincies. HMHC speelt thuiswedstrijden en traint zowel in Harlingen als in Franeker, vanwege de helaas beperkte zaalruimte in Harlingen.

Zaalhockey

Hockey is zowel een veld- als een zaalsport. In de winterperiode zijn de velden vaak niet bespeelbaar, vandaar dat dan uitgeweken wordt naar sportzalen. Dezelfde lijnen als bij zaalvoetbal worden gebruikt, verder gelden vergelijkbare regels als op het veld. Wel worden natuurlijk speciale zaalschoenen, -ballen en -sticks gebruikt. Hockey is op het veld al een snel spel, in de zaal is dat natuurlijk nog sneller. Sinds een aantal jaren spelen vrijwel alle teams van HMHC in de winter in de zaal. Vaak wordt, als het weer het toelaat, ook nog een keer in de week op het veld getraind.

 

Donderdag 1 december ALV

Op donderdag 1 december organiseert HMHC de halfjaarlijkse ALV. Alle leden, en ouders, zijn van harte welkom om geïnformeerd te worden over de (financiële) ontwikkelingen binnen de club, waaronder de impact van de sterk stijgende energieprijzen, de plannen voor verduurzaming en de start van de uitwerking van een toekomstvisie voor HMHC.

 

Geslaagde wijnavond

Afgelopen zaterdag organiseerde de Activiteitencommissie een wijnavond op de club. Jitze Baarsma verzorgde de wijnen en een proeverij. De aanwezigen konden wijnen bestellen, waarvan een deel van de opbrengst naar HMHC gaat. Weer een zeer geslaagde avond!

 

Vrijdag voetbal bij HMHC

Komende vrijdag speelt het Nederlands (voetbal)elftal tegen Ecuador. Ook hockeyers kijken graag naar voetbal. En dat kan om 17 uur in het clubhuis van HMHC op een groot scherm. Dus kom gezellig de week afsluiten bij HMHC!

 

Programma komend weekend

Zaterdag 26 november

9.15 Sneek – HMHC MixO8

10.00 HMHC MixO10 - Hondsrug

11.30 HMHX MixO12 – Leeuwarden

12.15 Lemmer – HMHX MixO14

13.30 HMHX MixO16-1 – Leeuwarden

13.55 GHBS – HMHC MixO16-2

14.30 Eelde – HMHC JO16

Zondag 27 november

10.30 HMHC HE30+/Veteranen – Dash

12.45 Sneek – HMHC Dames

13.00 Stix Joure – HMHC Jong Dames

14.45 PW Enschede – HMHC Heren

|Doorsturen

BuienradarAgenda