Winst en verlies voor Damesteams HMHC

Afgelopen weekend speelden zowel Jong Dames als Dames 1 hun tweede competitiewedstrijd. Jong Dames haalde fors uit tegen nieuwkomer Dokkum en won maar liefst met 21-0. Dames 1 speelde tegen de buren uit Leeuwarden en verloor helaas met 5-0. Het Herenteam van HMHC speelde afgelopen zondag niet. Zij spelen vrijdagavond om 20.30 uur een wedstrijd voor de Silver Cup en zondag een uitwedstrijd in Assen.

Jong Dames speelt uitstekend en wint met 21-0

Afgelopen zondag heeft Jong Dames 1 van Harlingen de eerste drie punten weten te halen tegen Dokkum Jong Dames 2. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd werd al duidelijk dat Harlingen de sterkere ploeg was en scoorde Annemiek Hettema het eerste doelpunt. Na deze goal volgden al gauw meerdere goals van onder andere: Sterre de Ruyter, Esmee Kooistra, Wies Veenstra en Tess Meijer. Harlingen ging de rust in met een voorsprong van 9-0.

De focus moest nu liggen op het eigen spel blijven spelen van de Harlingen Dames. In het derde kwart volgden al gauw meer goals waarvan een prachtig doelpunt uit de strafcorner door Lilian Wijtsma en een mooie tip-in van Eshja Bol. In het vierde kwart probeerde Harlingen meer de ruimtes te zoeken en de bal vaker over te spelen in de kom waardoor er nog meer en mooie goals vielen.

Uiteindelijk met een mooie eindstand van 21-0 de wedstrijd afgesloten. Een goede wedstrijd gespeeld door Harlingen dus een dikke pluim voor iedereen! Aanstaande zondag speelt Jong Dames 1 van Harlingen weer thuis tegen Drachten om 12.00 uur en gaan ze natuurlijk weer voor de winst. Van harte welkom om ze aan te moedigen!

Dames 1 doet zichzelf te kort in tweede competitiewedstrijd

Op zondag 19 september stond een spannende wedstrijd op het schema, Leeuwarden uit. De dames wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, maar waren bereid om hun uiterste best te doen. Met wat gezonde spanning begonnen de dames aan de warming up. Na het fluitsignaal viel de spanning weg en begonnen ze gelijk met hoge druk zetten, zoals er was afgesproken. De trainer/coach had ‘s morgens zelf een wedstrijd gespeeld en kwam pas in het tweede kwart bij de wedstrijd. Hij was meteen onder de indruk van het spel dat Harlingen liet zien!

Werken en initiatief tonend creëerden ze aanval na aanval, maar helaas beloonden ze zichzelf niet. Ze gingen de rust in met een 1-0 achterstand. Hoofdcoach Jurrit de Vries sprak de meiden positief toe en gaf ze een paar goeie tips.

In de tweede helft speelden de meiden van Harlingen nog steeds een goede pot en hielden hoge druk. Helaas kregen ze door een paar foutjes in de cirkel via de strafcorner een paar tegendoelpunten bij. Zelf werden er nog een paar kansen gecreëerd, maar jammer genoeg niet afgemaakt. Het fluitsignaal klonk en de uitslag was uiteindelijk 5-0 ondanks dat Harlingen een goede pot had gespeeld en met z’n allen streden tot het eind. Na de tijd gingen ze bijna allemaal zo goed als heel weer van het veld af.

Aanstaande zondag spelen Dames 1 om 13:45 thuis tegen Quick Stick, dus kom allemaal kijken!