Winst en verlies voor Dames teams HMHC

Jong Dames HMHC: hard work pays off

Afgelopen zondag stond er een thuiswedstrijd tegen Leeuwarden op de planning. De dames waren best zenuwachtig aangezien Leeuwarden een gewaagde tegenstander is, het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na de bespreking en warming up waren de dames klaar om vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen.

Na het fluitsignaal speelde Harlingen meteen hoge druk, zoals afgesproken met de coaches. Na enkele minuten wist Annemiek Hettema dan ook de 1-0 te maken. Leeuwarden gaf niet op en wisten uit de strafcorner een prachtig goal te maken. Al snel wist Sterre de Ruyter de 2-1 te maken en stonden de jong dames van Harlingen weer voor.

Na de rust, begonnen de dames niet al te best aan het derde kwart, waardoor al gauw de 2-2 viel en niet veel later de 2-3. Deze werd afgekeurd, omdat de bal niet in de cirkel was aangeraakt, de dames van Harlingen hadden geluk, werden meteen wakker geschud en wisten hun goede spel weer te herpakken. Niet veel later werd er in de cirkel van Leeuwarden een shoot gemaakt en kregen de jong dames van Harlingen een strafcorner. Esmee Kooistra gaf de bal strak aan op Sterre de Ruyter, zij speelde hem af naar Melanie Nota die de bal in het goal wist te tikken.

In het laatste kwart hebben de jong dames van Harlingen stuk voor stuk gevochten om de 3-2 te behouden, ze wisten elkaar goed te vinden en door mooi samenspel en hard werk resulteerde dit in een welverdiende 3-2 winst. De aankomende twee weken hebben de jong dames van Harlingen even rust. 31 oktober staat er wederom een thuis wedstrijd op de planning tegen de jong dames van Dokkum om 13:00 uur!

Dames 1 laten punten liggen in Hoogezand….

Na een weekje rust mochten de Dames van HMHC weer een potje hockeyen. Er stond een wedstrijd in Hoogezand op het schema. De dames hadden er weer veel zin in maar wisten dat Dash dames 1 een gewaagde tegenstander is. Na een duidelijke bespreking en een warming up waren ze klaar om aan de wedstrijd te beginnen.

Na het fluitsignaal was het al snel duidelijk dat Dash dames 1 hoge druk speelde maar HMHC bleef rustig en kon de bal mooi rond spelen. Ook HMHC Dames wisten de dames van Dash goed onder druk te zetten waardoor zij de bal een aantal keren niet bij hun medespelers in de stick wisten te spelen. Dash kreeg vele strafcorners mee waarbij één strafcorner de Harlinger links half de bal keurig op de lijn wist te stoppen met haar stick maar de scheidsrechters besloten een strafbal te geven. Helaas scoorde de dames van Dash hierdoor de 1-0. Harlingen gaf de moed niet op en heeft nog vele kansen gecreëerd, maar de meiden wisten de bal niet tussen de palen te krijgen. In de slotfase van de wedstrijd was het Dash die aan het langste eind trok met een 2-0 overwinning.