Voetbal

Winnend Zeerobben zaterdag naar Dokkum

Het vlaggenschip van Zeerobben is de oefencampagne vorige week gestart met een ruime 0-5 overwinning op Workum en zet die campagne zaterdag, na wederom een intensieve trainingsweek, voort met een wedstrijd tegen Be Quick in Dokkum.

Zeerobben was dominant in de wedstrijd tegen Workum, maar begon aanvallend nog wel wat stroef. In de zestien werden de spitsen te weinig bediend en de twee redelijke kansen die wel gecreëerd werden voor Godert Attema en Patrick Amels, bleven onbenut. Toch was het laatstgenoemde die vlak voor rust de ban brak. Zijn rake kopbal uit een corner van nieuweling (en versterking!) Wesley Tankink betekende dat Zeerobben dan toch met een voorsprong de rust in kon gaan.

Na de pauze stelde Zeerobben snel orde op zaken. Binnen een kwartier was opnieuw Patrick Amels tweemaal succesvol met kopballen, de tweede goal uit een voorzet van Max Faber en de derde uit een zo mogelijk nog mooiere voorzet vanaf de andere vleugel door de ingevallen Joran van Kernebeek.

Het verzet van Workum was daarmee wel gebroken en Zeerobben benutte de ruimtes die daardoor ontstonden op prima wijze. Er werd bij vlagen goed gecombineerd en het draaide uit op een echte oefenpot waar veel spelers, waaronder zowel de ervaren nieuwelingen Patrick van der Veen en Wesley Tankink, als ook youngsters als Jay de Vries (overgekomen van sc Franeker), Joran van Kernebeek, Mees Nagel en Quinten Warmerdam (allen eigen jeugd) zich hebben kunnen tonen aan de technische staf.

Middels doelpunten van David van der Pol en Wesley Tankink liep Zeerobben nog uit naar 0-5. Een uitslag die wel wat hoger had mogen uitvallen, maar al met al een wedstrijd met perspectief.

Be Quick Dokkum - Zeerobben

Zaterdag kan Zeerobben laten zien of dat positieve perspectief ook vervolg krijgt in de uitwedstrijd bij Be Quick in Dokkum, de ploeg die vorig jaar zo verrassend degradeerde uit de tweede klasse. Zij zullen snel de weg omhoog weer willen vinden en worden door menigeen ook als de grote favoriet voor de titel in de derde klasse gezien.

Benieuwd hoe het Zeerobben zal vergaan? Reis de ploeg achterna naar sportpark Het Tolhuispark in Dokkum en zie het met eigen ogen gebeuren. Aanvang 15:00 uur.

Zeerobben 2 wint en verliest

Ook de beloften van Zeerobben 2 zitten al middenin de oefencampagne. Zij werkten inmiddels al twee oefenwedstrijden af. Zaterdag werd met 2-1 gewonnen van hoofdklasser Blauw Wit ’34 2. Doelpuntenmakers waren Rocco Zwart en Sander Hartogs. Dinsdag volgde de tweede wedstrijd, thuis tegen het door Camaru van Oostveen getrainde FVC 2. Wederom scoorde Zeerobben tweemaal (doelpunten Harmen ten Hoeve en Mark Alberda), maar met drie goals was FVC toch wat productiever en wonnen zij dan ook verdiend. Zaterdag gaat Zeerobben 2 verder met een uitwedstrijd tegen zaterdag vierdeklasser Sleat 1. Een zware pot, maar ook een mooie test.

JO19-1 op Oostersportpark

Het vlaggenschip van de jeugdafdeling van Zeerobben, de JO19-1 dus, komt zaterdag voor het eerst dit seizoen in actie voor een oefenwedstrijd. Zij ontvangen dan om 13:00 uur het sterke Blauw Wit ’34 19-1 op het hoofdveld van het Oostersportpark. Best een interessant affiche om de gang naar de Achlumerdijk voor te maken.

Net als de oudste jeugd van JO19-1, zijn inmiddels de meeste jeugdteams alweer volop in training om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Zo hier en daar spelen de vakanties de ploegen nog parten, maar dat staat een goede voorbereiding niet in de weg. Zelfs de allerjongste jeugd is alweer bezig, met uitzondering van de Waddenrobkes, die straks in september weer losgaan met hun trainingen op de woensdagen en wedstrijdjes op de zaterdagen. Ouders die graag meer willen weten over de start van de Waddenrobkes en de mogelijkheden om mee te doen, kunnen nu alvast contact leggen met jeugdvoorzitter Anne van der Tuin via 06-23283839.

|Doorsturen

BuienradarAgenda