Sport

Weinstube/Lachende Koe kaatspartij met toppers

De mannen die in het begin moesten kaatsen kregen un aardig bakje regen op e billug, na een uurtje was dat weg en werd het stralend weer. Er werd gekaatst om bonnen van de Lachende Koe die allemaal van hetzelfde bedrag waren, de mooie kransen waren aangeboden door het bedrijf van Nico en Peter Beuker en de winnaars in de verliezersronde kregen geen krans maar een bolchrysant van Cor Nijkamp.

Een partuur dat bestond uit Wiebe van Dijk, Hein Kuiken en Bartele Broersma werd het partuur van de arbeid genoemd, allemaal PvdA’ers dus. Van Dijk kreeg jammer genoeg een blessure en werd vervangen door zijn kleindochter Baukje Cornelisse. En zij sloegen as wilden, die Hein en Bartele waren gien bal vertrouwd en Baukje sloeg poer best op. Om een plaats in de finale sloegen ze het sterke partuur van Lutske, Sjoerd Stellingwerf en Jos ‘Skepnet’ Reinsma er af met 5 om 1 en 6-0.

 

De andere plaats om de finale ging tussen Evan van Sertima, Dianne Draaisma en Redmar Zaagemans, en Henk Jan Cornelisse, Ralf van Hurck en Tim Jaarsma. Dat werd spannend en je zag dat Ralf van Hurck last van sien skouder kreeg. Hij had um de vorige partij helemaal lam slagen op die lullige balsjes van Willem Noorloos, die nog nooit verder komen is as de tweede omloop. Bij de stand 5 om 4 en 6-6 strekte de atleet Ralf van Hurck zich nog een keer en sloeg de bal boven.

Het beloofde een mooie finale te worden maar op 6-6 sloeg wethouder Hein Kuiken de bal al over de kantine, waar ut hele zootsje wat ur voor zat van skrik bukten. Ralf begon van ellende zelfs met links te slaan, Dianne was op stap weest de avend urvoor dus die was vermoeid en Tim Jaarsma kon het natuurlijk niet alleen doen. En daarteugenover sloeg raadslid Bartele Broersma as een wilde, kwam Hein Kuiken weer in sien tweede jeugd en bleef Baukje Conelisse gewoon sterk kaatsen. Bij de stand 5 om 3 en 6-6 sloeg die Kuuken weer boven en was ut over en uit.

 

De finale in de verliezersronde ging tussen Broer Zaagemans, had ut nog ver skopt voor sien doen, Hilda Tolsma en Michel v.d. Ploeg tegen Henkie Knier, Sies Swart en Hayo Balt. Dat werd iets spannender en Michel v.d. Ploeg sloeg met sien kleine knuusje nog menig bal boven, Broer Zaagemans was stukken en daar zat dus nog weinig beweging meer in en Hilda Tolsma dartelde over ut veld maar begreep niet altied waar ze heen moest, en daar kan je niks an doen. Respect was er voor Sies Swart die al 20 jaar niet kaatst had maar dat nog goed deed en oek goed met ut kopke kaatste. Sien vrouw Fokje zat an e kant en zei, dit hak niet meer verwacht van die ouwe man normaal beweegt ie um nooit. Maar hij werd ook voortreffelijk gesteund door Henkie Knier, die anlopen nam vanaf de ouwe skeepwerf Harlingen en Hayo Balt die wel wat ston te dromen maar elke keer krek op tied wakker wudde. Bij de stand 5 om 3 sloeg Hilda Tolsma een paar buuten en was Sies met sien maten de winnaar. Sies won dus oek een bon van de Lachende Koe maar nou mut Fokje um eerst nog even lere om met mes en vurk te eten. Nou kortom ut was weer hartstikke gezellig, met dank aan scheids Age Tichelaar, en dur lope nou een paar met een mooie stieve billug rond.

Winnaarsronde

1) Baukje Cornelisse, Hein Kuiken en Bartele Broersma

2) Henk Jan Cornelisse, Ralf van Hurck en Tim Jaarsma

 

Verliezersronde

1) Henkie Knier, Sies Swart en Hayo Balt                                      

2) Hilda Tolsma, Michel v.d. Ploeg en Broer Zaagemans

|Doorsturen

Buienradar



Agenda