Weer punt voor fc Harlingen 1

Fc Harlingen 1 kwam afgelopen zondag tot twee keer toe terug van een achterstand. Na negentig minuten stond het 2-2 tegen een tiental Wargaasters. Trainer Gerrie Schouwenaar koos deze zondag onder de lat voor Pieter Wesseloo. Verder bestond het basiselftal uit: Jurjen Breimer, Mateusz IJpe, Frank Claasz Coockson, Sjouke Bootsma, Siefko Jager, Arjan Outhuyse, Imro Schouwenaar, Fabian Donderwinkel, Bas Helfferich en Remko Zandberg.

Warga was het eerste deel van de eerste helft de betere ploeg. Na een kwartier kregen zij de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Wesseloo reageerde alert. Bas Helfferich zette het even later op een lopen vanaf de middellijn, maar hij zag zijn inzet over het doel verdwijnen. Fc Harlingen werd hierna wat sterker. Halverwege de eerste helft was het Jurjen Breimer die een voorzet gaf op Fabian Donderwinkel, maar deze was net te hoog om in te koppen. Ook Remko Zandberg kreeg een goede kans op de openingstreffer, maar hij stuitte op de keeper. Na een klein half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Een onschuldig lijkend schot leek een prooi voor onze doelman, maar de bal belandde op onfortuinlijke wijze in het doel: 0-1. Fc Harlingen ging niet bij de pakken neer zitten en vijf minuten later zette Sjouke Bootsma de 1-1 op het scorebord. Hij ramde een vrije trap vanaf een meter of twintig hard via de onderkant van de lat binnen. Frank Claasz Coockson had fc Harlingen op voorsprong kunnen zetten, maar de keeper van Warga reageerde alert. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een tikje te verwerken toen Warga van dichtbij simpel de 1-2 binnen tikte.

Mateuz IJpe bleef na de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Stefan Adema. Hij zorgde er samen met de goed spelende Siefko Jager en Jurjen Breimer voor dat Warga nauwelijks kansen kreeg. Het laatste half uur kwam Evan van Sertima in het veld voor Fabian Donderwinkel. Fc Harlingen had de tweede helft overwicht en een doelpunt zou niet onverdiend zijn. Tien minuten voor tijd gaat een Wargaaster hard door op zijn tegenstander en hij mag voortijdig de douches opzoeken en dus een vrije trap voor de Harlingers. Imro Schouwenaar brengt de bal de zestien in en deze valt uiteindelijk voor de voeten  van Sjouke Bootsma. Hij haalt uit en schiet de dik verdiende 2-2 tegen de touwen. In de slotfase kwam Tetze Helvrich er nog in voor Imro Schouwenaar. Beide ploegen wisten niet te scoren en na iets meer dan negentig minuten maakte de scheidsrechter een einde aan het duel.

Zo blijft fc Harlingen na de winterstop ongeslagen. Komend weekend gaan de jongens naar Leeuwarden. Dan is de tegenstander MKV.