Voetbal

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

Fc Harlingen 1 behaalde zondag tegen Blauw Rood’20 een ruime en verdiende overwinning. Vrouwen 1 poseerde eerst voor de fotograaf voor de nieuwe teamfoto en na een gezamenlijke lunch werd de focus goed opgepakt voor de wedstrijd tegen S.F. Deinum VR1. Een klein overzichtje van deze wedstrijden.

VR1. (Foto: P. IJdema)

Fc Harlingen Vrouwen 1

VR1 trapte om 14.30 uur af tegen S.F. Deinum VR1 en het werd al snel duidelijk dat dit een tegenstander van een ander kaliber was dan in de oefenwedstrijden. Fc Harlingen kwam vaker aan de bal en wist mooie combinaties te maken. Dit resulteerde in de eerste helft in een 2-0 voorsprong. Ook in de tweede helft was fc Harlingen duidelijk de betere ploeg. Fc Harlingen was de enige die kansen creëerde, gaf niks weg maar wist helaas ook zelf niet meer te scoren. Foto’s gemaakt door Peter IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmWGFHfk

Fc Harlingen 1

In Witmarsum kwam fc Harlingen goed uit de startblokken en al na acht minuten kwam een afvallende bal voor de voeten van Remko Zandberg die fc Harlingen op 0-1 zette. In de minuten vlak voor rust ging het opeens snel. Allereerst was het Remko Zandberg die de keeper in de korte hoek verschalkte (0-2) en twee minuten later leek Arjan Outhuyse de 0-3 tegen de touwen te schieten, maar omdat Imro Schouwenaar de bal nog toucheerde, kwam zijn naam op het scorebord. Blauw Rood’20 kwam sterk uit de kleedkamer en via een aanval over de rechterflank kregen de tegenstanders de bal voor het doel en knalden de 1-3 tegen de touwen. Remko Zandberg mocht even later van elf meter aanleggen na een handsbal van Blauw Rood’20 en schoot onberispelijk binnen (1-4). In de 65e minuut leidde een mooie samenwerking tussen Nils Podt en Marco Zeilmaker tot het volgende doelpunt (1-5) en tien minuten voor tijd was het opnieuw Remko Zandberg; hij zette met een harde droge knal de 1-6 op het scorebord. In de slotfase bepaalde Blauw Rood’20 de eindstand op 2-6.

Programma

Zaterdag speelt Vrouwen 1 uit tegen ST WWS/Warga. Deze tegenstander heeft het net als fc Harlingen zwaar gehad in de beker. De Harlingers zullen van hun eigen kracht uit moeten gaan.

Voor fc Harlingen 1 staat zondag de derde bekerwedstrijd op het programma. Voor deze uitwedstrijd gaan de mannen onder leiding van Steffen Hansma naar Flevoland voor de ontmoeting met RKO. Rutten Komt Op (RKO) is voor de Harlingers een onbekende tegenstander. Beide ploegen maken nog kans op de volgende ronde in de bekercompetitie, dus is dit op papier een interessante wedstrijd. De aftrap van het duel op sportpark De Treffer in Rutten begint zondag om 14.00 uur.

Zaterdag 18 september, uit

12.30 uur St. WWS/Warga VR1 - fc Harlingen VR1

Zondag 19 september, thuis

10.00 uur fc Harlingen 3 - LSC 1890 6

10.00 uur fc Harlingen 4 - VSV'31

12.00 uur fc Harlingen 2 - Black Boys 2

Zondag 19 september, uit

12.00 uur LSC 1890 5 - fc Harlingen 5

14.00 uur RKO 1 - fc Harlingen 1

|Doorsturen

BuienradarAgenda