Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

Na een maandenlange onderbreking speelden zowel de mannen van fc Harlingen 1 als de Vrouwen 1 de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. In de eerste ronde van de bekercompetitie wachtte voor het eerste elftal tegenstander v.v Dronrijp. De Vrouwen 1 ontvingen Zeerobben VR1. Een klein overzichtje van deze wedstrijden.

Tegen een klasse hoger spelend Zeerobben VR1 speelden de Vrouwen 1 van fc Harlingen de eerste officiële (beker)wedstrijd. (Foto: P. IJdema)

Fc Harlingen Vrouwen 1

Met duidelijk aanwezige zenuwen was het zaterdag eindelijk zo ver! De Vrouwen 1 speelden eindelijk weer eens een officiële wedstijd. Van tevoren was het al wel bekend dat het een zware wedstrijd zou gaan worden, met Zeerobben VR1 uitkomend in een hogere klasse als tegenstander. In de eerste helft kwam fc Harlingen er nauwelijks aan te pas en was het de tegenstander die de kansen en uiteindelijk ook de doelpunten creëerde. Tijdens de tweede helft kwam fc Harlingen iets vaker aan de bal en werden er toch ook kansen gecreëerd. Toch was het Zeerobben die liet zien waarom zij een klasse hoger spelen. Eindstand 0-6. Foto’s gemaakt door Peter IJdema zie je hier: flic.kr/s/aHsmWy9tCu

Fc Harlingen 1

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er enkele nieuwelingen op papier komen te staan. Zo komt Jeep Outhuyse vanuit het vierde elftal en komen Mathijs de Baat en Max Nijenhuis van buiten Harlingen. Verder stonden in de basis Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Ivo Wilkeshuis, Bas Helfferich, Tetze Helvrich, Youri Bouma en Remko Zandberg. Op de bank begonnen de voormalig A-junioren: Daniël Bleeker, Aaron Bouwhuis, Allard Hoekstra en Martijn Homminga. Egbert-Jan Panbakker was tweede doelman. Het waren de gasten uit Dronrijp die scherp aan het duel begonnen, want al binnen vijf minuten werd doelman Pieter Wesseloo gepasseerd. Een vroege achterstand voor fc Harlingen, maar er was nog tijd genoeg om wat terug te doen. Dat was na zo’n tien minuten toen er een goede bal gegeven werd aan Max Nijenhuis, maar voordat hij uit kon halen, werd er goed verdedigd door de gasten. Vijf minuten voor rust kreeg fc Harlingen een vrije trap toegekend niet ver van het doel. Remko Zandberg ging achter de bal staan en miste maar net.

Na de rust bleken de gasten het meest effectief, want na een uur spelen stond de 0-2 op het scorebord. Vijf minuten later liepen de gasten uit naar 0-3 na een hard schot in de kruising. In de slotfase was er een overtreding op Stefan Adema bij de middellijn, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Dronrijp profiteerde hier optimaal van en scoorde nogmaals. Ondanks protest van de thuisploeg werd het doelpunt toegekend. Fc Harlingen speelde niet haar beste wedstrijd, maar de 0-4 was eigenlijk wat geflatteerd.

Programma

Na 2 oefenwedstrijden en 1 bekerwedstrijd tegen ploegen uit de vierde klasse heeft Vrouwen 1 een goede voorbereiding gehad. Fc Harlingen zal uitkomen in de vijfde klasse en speelt zaterdag haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen S.F.Deinum.

De tweede bekerwedstrijd voor fc Harlingen 1 is een uitwedstrijd tegen de nieuwe club Blauw Rood ’20. Deze club ontstond vorig jaar toen zaterdag- en zondagvoetballers in Bolsward besloten apart van elkaar verder te gaan. Sc Bolsward bleef de zaterdagclub en de nieuwe zondagclub kreeg de naam Blauw Rood ’20. Als speellocatie wordt sportpark It Fliet in Witmarsum gebruikt. Blauw Rood ’20 incasseerde afgelopen weekend een ruime nederlaag tegen RKO. Fc Harlingen verloor ook en dus zullen beide ploegen zondag voor de volle winst willen gaan. De wedstrijd op sportpark It Fliet in Witmarsum begint zondag om 14.00 uur.