Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

Hoe bijzonder is een voetbalthuiswedstrijd zonder publiek? Dat mochten zowel de vrouwen als de mannen afgelopen weekend zelf ervaren. Beide teams speelden thuis. Op zondag zorgde Omroep RSH voor een live verbinding zodat de vele voetballiefhebbers  de wedstrijd op veilige afstand konden volgen. Hoe verliepen de wedstrijden?  En wat staat er voor komend weekend op het programma bij de senioren? Een klein overzichtje:

Fc Harlingen VR1 – WTOC VR1

De Vrouwen van fc Harlingen stonden goed te voetballen en wisten elkaar gemakkelijk te vinden. Er waren mooie combinaties waar tweemaal snel achter elkaar een goal uit viel. Voor rust maakte de hardwerkende Julia de 3-0 en zo gingen de dames met een comfortabele voorsprong de rust in. Na nog wat aanwijzingen van de trainers Peter Outhuyse en Roy Dijkstra begon fc Harlingen ook sterk aan de tweede helft. De verdediging van WTOC VR2 had de handen vol aan de Harlingers die af en toe door goede combinaties gevaarlijk door kwamen en 1 op 1 kwamen met de keepster van WTOC. Fc Harlingen bleef aandringen en voelde dat er meer in de lucht zat. De 4-0 bleef dan ook niet lang uit en dit werd tevens de eindstand.  De Vrouwen mogen terug zien op een sterke en goede wedstrijd!

Fc Harlingen 1-De Sweach 1

Fc Harlingen 1 heeft zondagmiddag op eigen veld een ruime en verdiende overwinning behaald tegen het elftal van De Sweach. Al voor de rust nam de thuisploeg een comfortabele voorsprong en gaf deze niet meer weg. Het ging razendsnel, want nog voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was lag de bal al tweemaal in het doel (1-1). Fc Harlingen speelde een uitstekende eerste helft, scoorde er op los en ging met een riante en verdiende 5-1 voorsprong de rust in. De Sweach voetbalde de tweede helft wel beter dan de eerste, maar fc Harlingen had achterin de zaakjes goed voor elkaar. Dat De Sweach vlak voor tijd de eindstand op 5-2 zette, was alleen interessant voor de statistieken. Een ruime zege dus voor het team onder leiding van Steffen Hansma en daar hebben de jongens hard voor gewerkt. Fc Harlingen bedankt Omroep RSH Harlingen voor het mogelijk maken van een live verbinding en Dorus Breidenbach voor de prachtige wedstrijdfoto’s, te vinden op de www.fc-harlingen.nl.