Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

Vrouwen 1 van fc Harlingen namen het in een spannende stadsderby op tegen de VR1 van Zeerobben. In plaats van een poule zoals bij de A Categorie werd er nu maar een bekerwedstrijd gespeeld en dus was het voor beide teams erop of eronder om de volgende ronde in de beker te bereiken. Zondagmiddag nam fc Harlingen een het tijdens de tweede bekerwedstrijd op eigen veld op  tegen vv Lemmer. Hoe is het beide teams vergaan? En wat staat er voor komend weekend op het programma bij de senioren? Een klein overzichtje:

Fc Harlingen VR1 – Zeerobben VR1

De beide teams waren aan elkaar gewaagd en over en weer waren er enkele goede kansen maar zowel Arwen als de keepster van de tegenstander stonden goed te keepen. Fc Harlingen ging meer druk zetten naar voren en dat resulteerde in de verdiende 1-0 voorsprong. Daarna kwam fc Harlingen nog een paar keer gevaarlijk door maar helaas, de bal ging naast of werden door de tegenstander gestopt. Vlak voor rust maakte Zeerobben dan toch de 1-1. Na rust kwam fc Harlingen andermaal op voorsprong door inzet van Inez. Na een diepe bal vanuit de verdediging van de tegenstander, die niet goed werd ingeschat door fc Harlingen, werd de gelijkmaker gemaakt. De wedstrijd kon beide kanten op en qua spel en inzet waren de dames van fc Harlingen sterker. Tóch lukte het niet om de winst naar zich toe te trekken en maakte Zeerobben de 2-3.

Fc Harlingen 1 – vv Lemmer

De thuisploeg kreeg al snel de eerste mogelijkheid toen Jesse Mulder namens fc Harlingen een vrije trap mocht nemen. Zijn inzet was echter niet hard genoeg om de Lemster doelman te verrassen. Na een minuut of tien was het Lemmer dat een aanval opzette op de rechtervleugel, maar Lolke Visser wist deze te keren. Wel leverde dit de gasten een hoekschop op. Deze werd door fc Harlingen niet goed verdedigd en Lemmer kon bij de tweede paal hard binnen koppen. Fc Harlingen ging echter niet bij de pakken neerzitten en na een prima aanval zette Jasper de Jong fc Harlingen op gelijke hoogte. Direct na de aftrap veroverde fc Harlingen de bal alweer en zag Jesse Mulder de Lemster goalie iets te ver voor zijn doel staan en met een bekeken balletje over de doelman heen zette hij de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Fc Harlingen ging na een goede eerste helft met een voorsprong de rust in.

Na rust had fc Harlingen wat meer moeite met de Lemsters. Het eerste schot van de gasten belandde tegen de buitenkant van de paal. Aan de andere kant kon fc Harlingen even later door, maar de voorzet bleek te hard om in te tikken. Lemmer kreeg halverwege de tweede helft twee hoekschoppen vlak na elkaar, maar deze leverden beide niks op. Toen Lemmer weer opkwam, leek Mateusz IJpe toch keurig de bal te spelen, maar de scheidsrechter van dienst zag hier een overtreding in en gaf bovendien een gele kaart. Een buitenkansje voor de gasten, maar het doelpunt dat uit de vrije trap ontstond werd afgekeurd. De grootste kans in de slotfase was voor Lemmer. Een goed opgezette aanval ging maar rakelings langs het doel. Kort daarop floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 2-1.

Komend weekend

Zowel de dames als de leiding van fc Harlingen kunnen terugkijken op een goede bekerwedstrijd. Het is een jong team waar nog heel veel uit te halen valt en met de inzet en strijd die ze afgelopen weekend hebben laten zien zouden ze tijdens de competitie nog wel eens voor veel verrassingen kunnen gaan zorgen. Zaterdag de eerste kans. Dan spelen de VR1 van fc Harlingen een uitwedstrijd  tegen Friese Boys om 14.30 uur. Zondag speelt fc Harlingen 1 zijn derde bekerwedstrijd. Deze wordt gespeeld op sportpark de Wissel in Mildam en begint om 14.00 uur.