Weekendoverzicht fc Harlingen

Fc Harlingen 1

Fc Harlingen kwam zondag al snel op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Nicator, want al na zeven minuten deed Fabian Donderwinkel een poging, maar zijn schot werd door de keeper gepareerd, waarna Remko Zandberg de rebound feilloos tegen de touwen ramde. Nicator kwam ook een aantal keren gevaarlijk voor het Harlinger doel, maar keeper Egbert-Jan Panbakker liet zich die middag niet snel passeren. Na ruim een half uur was het opnieuw Fabian Donderwinkel die Remko Zandberg vond en hij zette fc Harlingen op een 2-0 voorsprong. Fc Harlingen kon dus met een goed gevoel de rust in. Tien minuten na rust kon de ploeg van Gerrie Schouwenaar de voorsprong uitbouwen, maar Imro Schouwenaar kopte een hoekschop net te hoog. Na een uur leek Nicator de aansluiting te vinden, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok moesten de Leeuwarders met tien man verder na een rode kaart. Wel waren zij het die een vrije trap mochten nemen. Deze vloog tegen de touwen en dus 2-1. Jesse Mulder kreeg nog een mooie kans op de 3-1 nadat hij een vrije trap mocht nemen. Hij zag zijn inzet echter gekeerd door de keeper. Het venijn zat hem wederom in de staart. In de veel te lange blessuretijd ging Nicator vol door op doelman Panbakker en kreeg hiervoor terecht de rode kaart. In de 97e (!) minuut viel de gelijkmaker, vanuit een strafschop. Eindstand 2-2.

Komend weekend:

Zondag speelt fc Harlingen een uitwedstrijd in en tegen Boornbergum. De thuisploeg is het seizoen goed begonnen en wist tot op heden de volle winst te pakken. Hun defensie staat als een huis, want ze incasseerden dit seizoen nog geen doelpunten. Aan fc Harlingen de taak om deze muur te doorbreken. Fc Harlingen heeft voetballend voldoende kwaliteit in huis en scoort bijna iedere wedstrijd, dus daar zal het niet aan liggen. De thuisploeg zal uiteraard ook een goed resultaat neer willen zetten in de strijd om de koppositie. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal. De aftrap op sportpark ‘de Kampslach’ is om 14.00 uur.