Weekendoverzicht fc Harlingen

Fc Harlingen Vrouwen 1

Na een helft spelen tegen Zeerobben VR1 stond fc Harlingen zaterdag tegen een achterstand aan te kijken van 0-2. Deze achterstand werd in de tweede helft alleen maar groter en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-9 nederlaag. Foto’s gemaakt door P. IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmHNDjDC

Fc Harlingen 1

Fc Harlingen 1 leed afgelopen zondag in Sneek een onnodige nederlaag tegen Black Boys. Fc Harlingen kwam na een klein kwartier op voorsprong toen Remko Zandberg de bal hard tegen de touwen schoot, 0-1. De Snekers leken wakker geschud, want lang kon men niet van de voorsprong genieten. Nog geen tien minuten later was er een hoekschop voor Black Boys en uitgerekend de kleinste man van het veld kopte de gelijkmaker binnen. Black Boys had hierna meer balbezit en het spel speelde zich vooral op de Harlinger helft af, maar scoren deden beide clubs niet meer tot de rust. Vijf minuten na de pauze kwam fc Harlingen andermaal op voorsprong, nadat Remko een strafschop onberispelijk binnen schoot na een overtreding, 1-2. Ook nu duurde het niet lang totdat Black Boys opnieuw op gelijke hoogte kwam. In de zeventigste minuut draaide Evan in de zestien goed bij zijn tegenstander weg en verraste half uit de draai de doelman en bracht fc Harlingen weer op voorsprong, 2-3. Fc Harlingen rook dat er wat te halen viel, maar kreeg in de slotfase het deksel hard op de neus. Black Boys strafte hier persoonlijke fouten keihard af. Met twee benutte strafschoppen en een van richting veranderd schot namen de Snekers een 5-3 voorsprong. Een wedstrijd die fc Harlingen niet had hoeven verliezen, maar waar men aan het einde van de rit wel met lege handen stond.

Komend weekend

Komende zondag ontvangt fc Harlingen 1 bezoek, want dan komt Nicator uit Leeuwarden langs. Nicator heeft inmiddels negen punten verzameld en staat dus vijf punten voor op fc Harlingen. Na twee opeenvolgende nederlagen wordt het tijd dat fc Harlingen weer eens drie punten pakt. Onmogelijk is dat zeker niet. Vorige week werden persoonlijke fouten hard afgestraft. Het is dus zaak om de hele wedstrijd alert te blijven. Als dat lukt en de vizieren op scherp staan, houden de Ouwe Seunen alle punten in eigen huis. De aftrap op sportpark Vierkantsdijk is zondag om 14.00 uur en wedstrijdsponsor deze middag is Camping Zeehoeve.

Pupil van de Week

Pupil van de Week Milan Jager mag de wedstrijd aftrappen. Milan is 11 jaar en zit al sinds zijn vijfde op voetbal. Begonnen bij vv Harlingen, maar vanaf zijn vierde trainde hij elke week al mee met zijn grote broer Odin. Nu speelt Milan in JO13-1 en daar wordt hij getraind door zijn favoriete trainer én speler van het eerste; Remko Zandberg! Elke week gaat Milan met veel plezier trainen en de wedstrijden in. Hij is overal inzetbaar, zelfs in het goal... erg fanatiek... en samen met zijn team gaan ze elke wedstrijd voor de winst. Met zijn leider Jori van der Meijden kan hij het erg goed vinden en Milan hoopt dat Jori nog lang zijn leider blijft. Als we naar Milan zijn favoriete club vragen is het direct Ajax wat hij antwoord. Milan zijn droom? Ooit bij Ajax komen te voetballen. Succes fc Harlingen 1.