Weekendoverzicht fc Harlingen

Afgelopen zondag speelde fc Harlingen 1 de eerste wedstrijd in de bekercompetitie. Tegenstander deze middag was sf Deinum. De Harlingers gingen van start met een aantal nieuwe namen, want in de basis stonden: Pieter Wesseloo, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Mateusz IJpe, Yuri Riemersma, Imro Schouwenaar, Patrick v.d. Waard, Frank Claasz Coockson, Fabian Donderwinkel, Remko Zandberg en Arjan Outhuyse.

De gasten uit Deinum wisten al snel met een goede aanval het net te vinden en na vijf minuten stond het 0-1. Fc Harlingen liet zich niet van de wijs brengen en binnen tien minuten was de stand weer gelijk. Beide teams lieten goed voetbal zien en na twintig minuten resulteerde dit in een kans voor Deinum, maar oog in oog met de keeper schoot de speler over het doel. Fc Harlingen mocht een aantal hoekschoppen nemen, maar die leverden niet het gewenste resultaat. Na ruim een half uur spelen, kroop fc Harlingen door het oog van de naald toen de gasten binnen een paar seconden de lat en de keeper raakten en de bal in derde instantie naast het doel ging. Er waren nog kansen aan beide kanten, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft begon  net zoals de eerste. De thee was koud achter de kiezen of de gasten hadden het net al weer gevonden: 1-2. Beide teams kregen kansen op meer, maar het lukte fc Harlingen ook ondanks een aantal hoekschoppen niet een doelpunt te forceren. Ook Deinum liep niet verder uit, waardoor 1-2 ook de eindstand was.

Voor de tweede wedstrijd in de bekercompetitie reist het eerste elftal van fc Harlingen zondag af naar het Stellingwerfse Munnekeburen voor het duel tegen vierdeklasser VWC. De club ontstond tien jaar geleden na een fusie tussen V.O.G en vv de Westhoek. VWC kreeg in de eerste wedstrijd een zevenklapper om de oren tegen derdeklasser St Annaparochie. Het duel op sportpark Het Scheeneveld begint om 14.00 uur.