Weekendoverzicht fc Harlingen

De vrouwen 1 van fc Harlingen begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de ploeg uit Grouw, GAVC VR1. Er werd goed op de man gedekt, waar GAVC in het begin van de wedstrijd nog geen antwoord op kon geven.

Gaandeweg de eerste helft kwamen er een paar kansen voor GAVC, maar door een paar goede reddingen van Lizzy en het uitstekende werk van de verdediging werd er niet gescoord. Tijdens de tweede helft kwam fc Harlingen, op een enkele uitbraak na, niet echt voor het doel van GAVC. Maar verdedigend stond fc Harlingen als een huis. Helaas werd het uitstekende werk niet beloond met een punt, daar het in de 78e minuut alsnog mis ging. Een vrije trap werd in de voeten van de spits gespeeld, die met een hard schot in de linker hoek de 0-1 maakte. De laatste tien minuten waren er nog een paar kansen voor GAVC, daar vielen geen doelpunten uit en met een 0-1 stand werd er afgefloten.

Vanwege de zware storm Ciara werden alle voetbalwedstrijden afgelast door de KNVB en hoefden de mannen van fc Harlingen 1 niet af te reizen naar Leeuwarden voor de geplande wedstrijd tegen MKV’29 1. Deze zal op zondag 1 maart ingehaald gaan worden.

Komend weekend:

Vrouwen 1 gaan het zaterdag opnemen tegen de nummer zes van de competitie: Oudega VR1. De vorige wedstrijd ging fc Harlingen nog met 6-0 onderuit tegen een goed voetballend Oudega. Hopelijk kunnen de dames het spel van afgelopen zaterdag voortzetten, misschien dat er dan iets te halen valt. Aanvang van dit duel is om 14:00 uur op Sportpark It Joo in Oudega.

Voor de mannen van fc Harlingen 1 staat zondag de Waddenderby tegen sc Terschelling op het programma. Een belangrijk duel voor beide teams. De eilanders staan zes punten achter de havenstedelingen, maar hebben nog twee duels tegoed. In de laatste vijf duels haalden ze twee punten. Om niet helemaal in het drijfzand weg te zakken, zullen ze dus drie punten mee naar het eiland willen nemen. Fc Harlingen haalde zes punten in de laatste vijf duels. Na twee gelijke spelen zullen onze jongens ook weer eens een driepunter willen scoren. Om de jongens aan te moedigen, moeten de supporters de wekker wel zetten. De aftrap op sportpark Vierkantsdijk is zondag namelijk al om 11.45 uur.

De wedstrijd wordt gesponsord door Van der Meulen Speelgoed en Pupil van de Week Frederick Brouwer mag aftrappen. Frederick  is 10 jaar, zit op de Sint Michaelschool en voetbalt al vijf jaar waarvan drie jaar bij fc Harlingen. Hij zit nu bij JO11-1 en staat op verschillende posities. Het liefst staat hij links buiten of op het middenveld. Catrinus is zijn favoriete leider en Aaron zijn favoriete trainer. Frederick is een echte Ajax fan en zijn favoriete speler is Suarez. Frederick: “Ik vind het voetballen bij fc Harlingen leuk omdat het heel gezellig is en ik heb daar veel vrienden. Zondag mag ik de wedstrijd van fc Harlingen 1 tegen sc Terschelling aftrappen en ik hoop dat jullie allemaal komen kijken!”