Voetbal

Weekendoverzicht fc Harlingen

Bij de start van de tweede competitiehelft is fc Harlingen 1 er niet in geslaagd om in te lopen op de concurrentie. Ondanks een 3-1 voorsprong hielden de Harlingers uiteindelijk slechts een punt over aan het duel tegen Joure.

Pupil van de Week; Jinne Hameter.jpg

Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen, leverde een van richting veranderd schot fc Harlingen een hoekschop op. Arjan Outhuyse schoot de bal voor de voeten van Bas Helfferich; hij haalde uit en knalde de bal onhoudbaar tegen de touwen. Na een klein half uur kreeg Joure een hoekschop die gevaarlijk voor het doel kwam, maar doelman Panbakker reageerde alert en voorkwam erger. Fc Harlingen kreeg kansen maar Joure kopte feilloos de 1-1 binnen kopte. Vlak voor rust nam fc Harlingen andermaal de leiding met een op maat genomen hoekschop van Arjan Outhuyse en Evan van Sertima kopte binnen. In de tweede helft maakt Fabian Donderwinkel zijn tweede van de middag: 1-3. Joure kwam terug tot 2-3. Fc Harlingen probeerde het wel maar een kwartier voor tijd zette Joure de eindstand op 3-3.

Fc Harlingen VR1 start de tweede competitiehelft iets minder voortvarend. Tegen koploper SDS VR1 werd met 5-0 verloren.

 

Komend weekend

Fc Harlingen VR1 speelt zaterdag op Sportpark It Joo in Oudega tegen Oudega VR1. Zondag speelt fc Harlingen 1 haar eerste officiële thuiswedstrijd na de winterstop. Tegenstander is vv Warga. Warga begon het seizoen goed, maar zette aan het einde van de eerste seizoenshelft een vrije val in, waardoor men afdaalde naar de grote middenmoot. De zege van afgelopen  zondag geeft hen moed voor de tweede competitiehelft. Fc Harlingen speelde in Joure ietwat teleurstellend gelijk, maar liet goede dingen zien en had kans op meer. In de wetenschap dat er tussen de nummers zes en dertien van de ranglijst slechts vijf punten zit, weten beide teams dat er nog niets verloren is. Houdt fc Harlingen zondag de punten in eigen huis? Dat weten we rond de klok van vier uur. Aftrap van dit duel op Sportpark Vierkantsdijk, welke gesponsord wordt door Top Vlonderplanken, is om 14.00 uur en wordt verricht door Pupil van de Week Jinne Hameter. Jinne is 10 jaar, zit op de Sint Michaëlschool en voetbalt sinds zijn 8e jaar bij fc Harlingen. “Een super leuke club met veel van mijn vrienden”, aldus Jinne. Zondagmiddag is hij vaak met zijn broer en vrienden te vinden bij fc Harlingen om lekker met elkaar te voetballen. Jinne zit in de JO11-1 en wordt getraind door Aaron en Hessel. Hij staat vaak in de verdediging en midden en in de verdediging is ook zijn favoriete positie. Juventus is Jinne’s favoriete club met uiteraard Mathijs de Ligt als grote voorbeeld. Jinne heeft er enorm veel zin in zondag, komen jullie allemaal kijken?

 

Programma senioren

Zaterdag 1 februari, uit

14.00 uur Oudega VR1 – fc Harlingen VR1

 

Zondag 2 februari, thuis

10.00 uur fc Harlingen 3 – Drachten 5

10.00 uur fc Harlingen 4 – vv Gersloot 1

12.00 uur fc Harlingen 2 – De Sweach 2

14.00 uur fc Harlingen 1 – Warga 1

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda