Weekendoverzicht fc Harlingen

Eind januari start de tweede competitiehelft bij de senioren van fc Harlingen en ter voorbereiding hierop spelen zowel de Vrouwen 1 als de Heren 1 bij fc Harlingen oefenwedstrijden.

Fc Harlingen 1

Afgelopen zondag speelde de mannen van fc Harlingen 1 een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen sv Steenwijkerwold 1. In het eerste deel van een gelijkwaardige eerste helft kreeg fc Harlingen twee mooie kansen, maar werd het net niet gevonden. Steenwijkerwold werd het tweede gedeelte wat sterker, maar ook zij wisten het doel niet te vinden, waardoor er met de beginstand werd gepauzeerd. Na een minuut of tien in de tweede helft kreeg Steenwijkerwold een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Deze werd richting de tweede paal geslingerd en doeltreffend ingekopt: 1-0. Het duurde even voordat fc Harlingen scoorde, maar met nog een kwartier op de klok werd Frank Claasz Coockson diep gestuurd. Hij gaf de bal voor en kreeg hulp van zijn tegenstander die de bal in eigen doel werkte: 1-1. De thuisploeg zette aan en stond een paar minuten later op 3-1. Ondanks dat Sjouke Bootsma vijf minuten later nog de aansluitingstreffer wist te maken, won de thuisploeg uiteindelijk met 4-2.