Weekendoverzicht fc Harlingen

Fc Harlingen 1 is er in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. Tegen Langweer ging het elftal van trainer Gerrie Schouwenaar met 1-2 onderuit.

Het waren de gasten die halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen. In de 35e minuut was er een goedlopende aanval van fc Harlingen. Fabian gaf de bal voor en daar stond Remko die de 1-1 tegen de touwen kopte. Vlak voor rust kwam fc Harlingen nog goed weg. Een vrije trap van Langweer werd gepareerd door Egbert-Jan waarna de rebound maar net over het doel ging. Na een klein uur kregen de gasten een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Achter de bal stond Aurelius Faber. Hij knalde de bal via de onderkant van de lat precies over de doellijn en zette daarmee de 1-2 op het scorebord. Sjouke was in de slotfase nog het dichtst bij een gelijkmaker, maar zijn inzet ging net naast. Het was van Harlinger zijde niet goed genoeg en voor Langweer een verdiende overwinning.

Winterstop

De vrouwen van fc Harlingen gaan de winterstop in en keren weer terug op 1 februari 2020 met de uitwedstrijd tegen Oudega VR1. De eerste wedstrijd eindigde een 6-0 verlies. Oudega staat na tien wedstrijden op de vijfde plaats met 17 punten daar waar fc Harlingen op een tiende plaats staat.

Voor fc Harlingen 1 staat het eerstvolgende competitieduel gepland op zondag 26 januari. Dan speelt men in Joure tegen sc Joure.

Fc Harlingen wenst iedereen hele fijne feestdagen en hopelijk tot ziens bij het 39e Havenstadtoernooi. Een niet weg te denken traditie op oudejaarsdag welke vanaf 10.00 uur in de Waddenhal gehouden wordt. Een hele fijne jaarwisseling en op naar een gezond, gelukkig en sportief 2020.