Voetbal

Weekendoverzicht fc Harlingen

De sneeuwval van vorige week zorgde ervoor dat er die week bij fc Harlingen niet getraind kon worden. En door die zelfde sneeuwval werden de wedstrijden die gepland stonden voor de zaterdag afgelast. Gelukkig kon de jeugd zich in de Waddenhal vermaken waar de vierde ronde van de Onderlinge Wintercompetitie werd gespeeld. Zondag werd er door fc Harlingen 1 afgereisd naar Leeuwarden voor een oefenwedstrijd tegen MKV’29. Toch nog volop beweging dus bij fc Harlingen. Een klein overzicht:

Wintercompetitie

Zaterdag 26 januari was het voor veel teams nog winterstop, maar voor de jeugdspelers van fc Harlingen JO8, JO10, JO11, JO13 en MO13 was dit de dag waarop zij aan de vierde en voorlaatste ronde van de Onderlinge Wintercompetitie van fc Harlingen begonnen. Deze vierde ronde was tevens de laatste speelronde van de wintercompetitie 2019 die in de Waddenhal werd gespeeld. Goed gemengde teams zorgde weer voor veel spannende duels. Zo was het bij de groep van JO11 zó spannend dat er pas in de laatste seconden beslist werd wie er met de dagpunten naar huis ging. Dit was ook het geval bij de meiden van MO13. Wel was duidelijk te zien dan het team van MO13-1 met tien punten op de eerste plaats eindigden. Al met al een zeer geslaagde middag voetbal. De laatste ronde zal komend weekend gespeeld gaan worden.

 

Fc Harlingen 1

Het eerste elftal van fc Harlingen is zondag afgereisd naar Leeuwarden voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen derde klasser MKV’29. Fc Harlingen begon onrustig aan het duel. Dit resulteerde al na vier minuten in de 1-0 voor MKV. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat fc Harlingen wat beter in de wedstrijd kwam. In de 33e minuut was er een goede aanval van de Leeuwarders. Deze werd keurig afgerond en zo stond het 2-0. Fc Harlingen kreeg de bal de eerste helft niet in het doel, maar dat lukte MKV nog wel en dus werd de ruststand bepaald op 3-0. Aan het begin van de tweede helft kwam er na tien minuten spelen een mooie aanval van fc Harlingen. De bal belandde bij Frank Claasz Coockson en die schoot de 3-1 binnen. Dit bleef het ook enige tijd, maar een kwartier voor tijd viel er weer een doelpunt voor MKV en die liep dus weer uit naar 4-1. In het laatste kwartier wist fc Harlingen via Bas Helfferich en Niels Vlottes toch terug te komen naar 4-3. Met nog vier minuten op de klok begon de tijd te dringen, maar de gelijkmaker kwam niet meer. Al met al toch weer een nuttige oefenwedstrijd.

 

Komend weekend

Komend weekend weer volop beweging bij fc Harlingen. Te beginnen om 10.30 uur met een oefenwedstrijd van JO11-1 tegen Stormvogels JO11-1. Om 13.00 uur begint de finale van de Onderlinge Wintercompetitie. Na afloop van deze finale is de prijsuitreiking in de kantine van fc Harlingen. Een blik op de ranglijst laat zien dat het in alle groepen nog zeer spannend is wie er met de eindzege vandoor gaan. Het verschil tussen de nummers 1 en 2  t/m de nummers 8  varieert van 1 tot 4 punten zodat er nog van alles mogelijk is. Het belooft dus een zeer spannend toernooi te worden waarbij pas na het laatste fluitsignaal duidelijk wordt wie de kampioenen van de wintercompetitie 2018 / 2019 zullen worden. De mannen van JO17-1 hebben ook een oefenwedstrijd waarbij vv Drachten JO17-1 naar Harlingen komt. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur. De Vrouwen 1 spelen om 16.00 uur een oefenwedstrijd in en tegen Franeker VR1 en zaterdagavond doen de mannen van het 45+ team mee aan de tweede editie van de NNRD OFK45+ die vanaf 19.30 uur gespeeld zal worden in sporthal de Trije in Franeker. Fc Harlingen zit in een poule met Friese Boys, vv Hardegarijp en Waterpoort Boys en speelt zijn eerste wedstrijd om 20.09 uur. Toegang is gratis. Uiteraard zijn de oefenwedstrijden allen afhankelijk van het weer maar laat de competitie maar beginnen, fc Harlingen is er klaar voor!
|Doorsturen

BuienradarAgenda