Voetbal

Weekendoverzicht fc Harlingen

Afgelopen weekend was het weer gezellig druk op de velden van fc Harlingen. De winterstop is nog altijd in volle gang maar jeugd én senioren staan zeker niet stil. Zo was er zaterdagmiddag een oefenwedstrijd bij Vrouwen 1 tegen vv Heerenveen, de derde ronde van de Onderlinge Wintercompetitie, een oefenwedstrijd van JO17 tegen FVC JO17-2 en op zondag hadden de mannen van fc Harlingen 1 een oefenwedstrijd. Volop beweging dus bij fc Harlingen. Een klein overzicht.

Hoewel er werd verloren, speelde VR1 van fc Harlingen een zeer nuttige oefenwedstrijd tegen vv Heerenveen. (Foto: P. IJdema)

Vrouwen 1

VR1 van fc Harlingen heeft een volledig oefenprogramma afgewerkt. In een week tijd werden er maar liefst drie oefenwedstrijden gespeeld.  Te beginnen met een uitwedstrijd op zondag 13 januari tegen ADO’20 in Heemskerk. Dit derde klasse team was een maatje te groot voor de dames van fc Harlingen, het werd een 8-0 nederlaag. Woensdagavond 16 januari speelde VR1 in Leeuwarden tegen Leovardia VR1/MO17. Na een slechte eerste helft werd er in de tweede helft nog een redelijke partij op de mat gelegd (4-1). En afgelopen zaterdag was het vv Heerenveen dat op bezoek kwam bij fc Harlingen. Ook hierin kon coach Evan weer veel uitproberen. En hoewel er werd verloren met 1-3 was het met versterking van MO17 een zeer nuttige oefenwedstrijd. Foto’s gemaakt door Peter IJdema op: https://flic.kr/s/aHskMuC3ge

 

Wintercompetitie

Na twee ronden in de Waddenhal was het dit keer de beurt aan het 4x4 op eigen kunstveld voor de teams van JO8, JO10, JO11, JO13 en MO13 in de onderlinge wintercompetitie. Alle klassen werden tegelijkertijd gespeeld, de teams waren gelijkwaardig gemixt en er waren weer veel spannende duels te zien. Op de foto JO13.

 

JO17-1

De mannen van JO17-1 speelden een oefenwedstrijd tegen FVC JO17-2. Deze ploeg staat in de 1e klasse rond de middenmoot. Dus een mooi uitdaging. Waarbij fc Harlingen wat stroef begon werd al snel duidelijk dat FVC een goed voetballende ploeg was met veel beweging zonder de bal en snelle positie wisselingen. Tegen de verhouding in kwamen er wel kansen voor fc Harlingen en in de 10e minuut resulteerde dit in de 1-0. FVC pakte de wedstrijd hierna weer goed op en men was vandaag zeer effectief in het afmaken van de kansen en de wedstrijd eindigde in 1-2.

 

Fc Harlingen 1

Zie het wedstrijdverslag ‘Fc Harlingen 1 verliest in oefenduel van sf Deinum’.

 

Komend weekend

Komend weekend hebben de mannen van JO15-3 nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen Lac Frisia JO15-7. Zaterdag om 11.00 uur trappen ze thuis af. Voor VR1 staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Zij spelen zaterdag om 14.00 uur thuis tegen de VR1 van SC Joure. JO15-1 gaat in Franeker een oefenwedstrijd spelen en de teams van JO8, JO10, JO11, JO13 en MO13 zijn zaterdag in de Waddenhal te vinden waar de 4e ronde van de onderlinge wintercompetitie gespeeld gaat worden van 12.00 tot 17.00 uur.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda