Wedstrijd HMHC E6-2 tegen Sneek SMHC ME3

Zaterdag 14 april jongstleden nam HMHC Harlingen meisjes E62 het op tegen SMHC Sneek ME3. Het Harlinger team went nog aan de nieuwe samenstelling sinds het begin van het seizoen en speelt nu haar derde wedstrijd. En wat een begin!

Met amper een minuut op de klok, kwam Harlingen gevaarlijk dichtbij de cirkel rondom het doel van Sneek. De felle Jill Schippers miste het doel op een haar na. Dit beloofde wat voor de wedstrijd. Sneek was vlot en speelde de bal gauw naar de overkant waar ook zij net het doel misten. Niet veel later wist Sneek er dan toch een te scoren, 1-0. Harlingen liet de kop niet hangen en vlak voor het einde van de eerste helft schoot Jill Schippers raak, 1-1.

De tweede helft bleef Harlingen keihard knokken en creëerde kansen voor meer punten, maar die wilden niet vallen. Een doelpunt werd afgekeurd en de strijd was fel. Sneek was ijzersterk en kwam moeilijk door de verdediging van Harlingen heen. Eva Dijkstra als keeper heeft heel wat ballen het doel uitgejaagd. Meer dan er gescoord werd en dat is knap. Harlingen neemt het verlies, maar Sneek moest er keihard voor werken. Sneek 6 - 1 Harlingen.