Sport

Walle Geertsje Toernooi Boulegoed

Na vier ‘Visserijdagen’ wordt het bekende Walle Geertsje Toernooi weer gehouden bij Boulegoed, op zondag 2 september, van 10.00 tot 20.00 uur. Locatie: Boulegoed op Jetting 5 (achter de Batting). De finale zal omstreeks 19.00 uur beginnen.

Het aantal doubletten nadert de 50. De deelnemers komen uit het hele land en niet zelden ook uit Duitsland en België. Er zijn veel spelers die het Walle Geertsje Toernooi als eens wisten te winnen en eveneens spelers die het Nederlands Kampioenschap wisten te behalen. Ook jeugdspelers nemen deel aan het Harlinger toernooi; een bewijs dat het boulen niet alleen door ouderen wordt gespeeld. De deelnemers zullen strijden om de eerste prijs, maar liefst € 350.

Het is een druk bezet toernooi en dus de moeite waard om een kijkje te nemen en kennis te maken met de jeu de boules-sport. Het Walle Geertsje Toernooi staat landelijk bekend om zijn geweldige catering, gerookte vis, verse haring en broodjes garnaal. De vis wordt tijdens het toernooi gerookt, dus verser kan het niet. Voor wie niet van vis houdt zijn er andere lekkernijen.

|Doorsturen