Voetbal

Walking football-weekend op Terschelling

Het is bekend dat walking football zich als een olievlek over het land verspreidt. Ook op Terschelling is men met “wandelvoetbal’ gestart. Om deze tak van sport nog meer te promoten werd door sc Terschelling afgelopen weekend een toernooi gehouden. Dit op de velden van sc Terschelling te Midsland. De twee teams van fc Harlingen waren met ms Boreas naar Terschelling gereisd.

Door Ubbo Posthuma

De Ouwe Seunen van fc Harlingen op weg naar Terschelling. Vlnr Max van den Broek, Guus van Hurck, Jan Volbeda, Ton Damsma, Jan Toering, Kas van der Heide en Romke Keur. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Wiep van der Meulen en ondergetekende waren vrijdagavond met snelboot Tiger gearriveerd. De bruine zeilvaart-gangers sliepen aan boord. Klaas van der Hoek had een stacaravan gehuurd en was er de hele week al om zich op de wedstrijden voor te bereiden. Ondergetekende en Wiep van der Meulen sliepen in een luxe tent op camping Mast te Oosterend.  

Zaterdagmiddag om 15.00 uur waren alle ploegen voor de briefing vertegenwoordigd. De ouwe seunen kwamen met twee teams, bestaande uit Romke Keur, Jan Volbeda, Jan Toering, Wiep van der Meulen, Max van den Broek, Karst van der Heide, Klaas van der Hoek, Ton Damsma, Guus van Hurck, Ubbo Posthuma, Henk Teuben (tevens schipper Boreas) en Cees Stater. Als teams waren verder aanwezig: Terschelling Old Stars, sc Cambuur Oldstars met twee teams, SV Laren 99/Ol' Blacks, Assendelft en Blauw Wit 34.

De wedstrijden werden op twee velden gespeeld. Om 16.00 uur vond de aftrap plaats en om 17.45 uur vond de laatste wedstrijd plaats tussen Cambuur Oldstars 1 en de Ouwe Seunen 2, die door de Harlingers met 2-3 werd gewonnen. Er waren deze keer geen prijzen te verdienen. Belangrijk is het samen sporten en een gezellige derde helft. Toch wil iedere voetballer graag winnen en werd er soms op het scherpst van de snede gevoetbald. 

Na afloop was er een gezamenlijke barbecue. In een aparte tent stonden de lekkernijen reeds klaar, die in groepjes van vijf opgehaald konden worden. In de kantine of kleedkamers van dit mooie sportcomplex konden deze genuttigd worden en er werd nog even naar de wedstrijd Heerenveen-VVV Venlo gekeken. Zondag werd de terugtocht gemaakt en kon iedereen weer terugblikken op een mooi en goed georganiseerd voetbalweekend.

De trainingen van walking football vinden iedere woensdagochtend vanaf 10.00 uur plaats op het terrein van fc Harlingen aan de Vierkantsdijk. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen, of gelijk al mee doen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda