Voetbal

Walking Football toernooi bijzonder geslaagd

Wethouder Harry Boon leidde vorige week vrijdagavond het Walking Football toernooi in, door de officiële aftrap te verrichten. Het toernooi werd gespeeld op het fc Harlingen sportcomplex dat momenteel wordt opgeknapt.

Door Ubbo Posthuma 

De officiële aftrap door wethouder Harry Boon. Scheidsrechter Age Tichelaar houdt alles goed in de gaten. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Alvorens de wedstrijden begonnen, werd door iedereen genoten van een broodtafel met soep en frisdrank, gesponsord door supermarkt Plus. Acht teams bonden de strijd met elkaar aan, onder meer Ouwe Seunen 1 en 2, sc Cambuur 1 en 2, WZS uit Sneek, de Weinstube, Irnsum en Alkmaarse Boys.

 

Het scheidsrechtersteam bestond uit Johan Erents, Willem Jan Kimp, Siem Rumping en Age Tichelaar. De wedstrijden kenden een vlot verloop, mede door de tijdcontrole die Stijn Kooijman hanteerde. Hij zorgde tevens voor de muziek. Alle teams ontvingen consumptiebonnen en een visbon. De viskar van Janet stond op het terrein, waarbij de kibbeling en lekkerbekjes vlot van de hand gingen. Ook in de kantine was het een drukte van belang en de dames en heren achter de bar kwamen bijna handen te kort.

 

In de pauzes van de teams kon er op een gatendoel worden geschoten. De winnaar met de meeste punten was het team van de Weinstube. Het publiek genoot met volle teugen van de wedstrijden. Eigenlijk ging het niet om de winst, maar zeker de sportiviteit. Toch wil een sportman graag winnen, dit kwam dan ook op het veld tot uiting. “Su binne nog net su fanatiek en gretig as vroeger”, liet oud-Harlinger Jetze Nagel weten. Zonder wanklank werden de wedstrijden afgewikkeld.

 

Na het douchen vond de prijsuitreiking plaats in de kantine. Stijn Kooijman dankte iedereen die had bijgedragen aan het succes van dit toernooi. Ook trainer Marcel Frankena werd dank gezegd. Hij is één van de grote inspirators van het walking football. Verder een woord van waardering aan het scheidsrechterteam. Tot slot heel veel dank aan het Activiteiten Team van fc Harlingen. Het was wonderbaarlijk hoeveel energie zij hebben gegeven om alles te doen slagen.

 

Ook alle sponsoren werden hartelijk dank gezegd. De prijs voor het sportiefste team ging naar Alkmaarse Boys. Als prijs ontvingen zij een complete set met sportattributen. Het doelschieten werd gewonnen door het team van de Weinstube, met als coach Wiebe van Dijk. Zij ontvingen één meter bier. Na afloop van het officiële gedeelte werd nog even gezellig nagezeten onder het genot van een hapje en drankje. De live muziek kwam van Boaz & Roel.

Alle teams waren bijzonder tevreden over de gang van zaken tijdens dit toernooi en fc Harlingen heeft een goede indruk achter gelaten. De teams gaven te kennen graag nog eens in Harlingen terug te komen.

|Doorsturen