Voetbal

Waddenrobkes (kleutervoetbal)

Vorige week woensdag vond de eerste buitentraining voor de Waddenrobkes weer plaats. Na zes weken Waddenhal waren de kinderen wel weer aan buitentraining toe en dat was te merken. Iedereen was dolenthousiast en iedereen had er weer veel zin in. Inclusief de trainers.

Er heeft afgelopen week een trainerswissel bij de Waddenrobkes plaats gevonden. Meike Bode kan helaas vanwege haar opleiding niet meer op tijd aanwezig zijn op de trainingen op de woensdagmiddag. Daarom moet ze (voorlopig…) stoppen. Gelukkig is er al een vervangster gevonden. Lize Schakenbos gaat het stokje overnemen. Lize speelt zelf bij Vrouwen 1 en staat bekend als een technisch vaardige speelster. Daar kunnen de kinderen dus nog heel wat van leren. Lize heeft de opleiding voor onderwijsassistente afgerond en zit nu in haar 1e jaar van de PABO. Niet alleen voetbaltechnisch maar ook pedagogisch dus een mooie aanvulling voor deze jonge groep. 

Vorige week was er nog een gasttrainer. Vanwege de afwezigheid van twee trainers viel Justin de Jong in als trainer. Justin speelt zelf in JO19-2 maar kan als trainer ook prima uit de voeten zo bleek. En zo is de trainersstaf met Stephanie de Vries, Lize Schakenbos, Storm Seinen, Jasper de Groot en Tom Posthumus (CIOS) weer op volle sterkte.

 

Na de eerste training was het afgelopen zaterdag alweer de eerste speelronde voor de landencompetitie. Om 9 uur uiteraard eerst de vlaggenparade waarna er weer drie wedstrijdjes gespeeld werden. En ondanks de vakantie kon er al met acht teams gestart worden. Wat een fanatisme en plezier ook hier weer. De kinderen maken in korte tijd veel progressie en je ziet hoe snel de ontwikkeling bij de 4 tot 7-jarigen gaat. Na afloop uiteraard penalty’s nemen om vervolgens tevreden huiswaarts te keren. Morgen is de tweede speelronde die ook weer om 9.00 uur van start gaat. Zeerobben hoopt binnenkort met tien teams bij het kleutervoetbal van start te kunnen gaan. 

 

Kinderen/ouders/verzorgers die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de coördinator Lieuwe Wesselius of kunnen op woensdagmiddag of zaterdagochtend geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen bij de training of wedstrijdjes op het Oostersportpark. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda