VVH Meisjes B1 winnen duel met Oeverzwaluwen

De volleybalsters van meisjes B1 VVH hebben afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd van de competitie in vijf sets gewonnen. In de Waddenhal werd Oeverzwaluwen uit Koudum met 25-20, 25-13, 20-25, 15-25 en 15-4 verslagen.

Met maximaal vier toeschouwers per team op de tribune begon VVH met een vliegende start. In de eerste set scoorden Julia en Marieke herhaaldelijk punten met een harde opslag. De andere meiden zaten klaar om te verdedigen en brachten een goede pass. Een goede aanvalsactie van Mirjam leverde de laatste punt op waarmee de eerste set werd gewonnen.

Halverwege de tweede set was Wendy aanvallend sterk. De tegenstander was niet bestand tegen haar harde smash waarbij de bal diagonaal achterin het veld de grond raakte. In de derde set brak het eerste moment aan waarop VVH minder punten scoorde dan Oeverzwaluwen. Ondanks dat de harde opslag van de tegenstander goed door Fokje werden opgevangen, verloor VVH de derde en vierde set.

Met twee sets gewonnen en twee sets verloren, werd er een vijfde, beslissende set gespeeld. Tijdens de set wisseling zei Mirjam: “Kom op meiden, we hebben niet voor niets tijdens de training allemaal blauwe plekken gekregen van het duiken, we gaan ervoor”. Oeverzwaluwen begon met de opslag. VVH was vanaf het begin van deze set fel en goed aanwezig. Marit maakte met haar opslag zeven punten achterelkaar. Ondanks dat Oeverzwaluwen nog twee spelers wisselden en een time out gebruikten, leverde de aanval van Marieke VVH het laatste winnende punt.