VVH dames wint van Zeus2K

Onderstaand verslag ontvingen wij van Regina van der Kooij, speelster van VVH dames 1.

Het is even stil geweest vanuit het eerste dames team van Harlingen. Maar hier zijn we weer. Na twee keer achter elkaar erg slechte wedstrijden te hebben gespeeld tegen Sint Nicolaasga en Balk, mochten we het afgelopen zaterdag opnemen tegen een niet onbekende tegenstander. We mochten het weer opnemen tegen de dames van Zeus2K. Een team waar we altijd lastig tegen volleyballen.

Deze week was iedereen weer aanwezig bij de wedstrijd. De set begonnen we met Yvette op spelverdeling, Anniek op de diagonaal, Anna en Iris op de buiten en Ilse en Regina op de mid. Alien en Mirthe begonnen op de bank. Als advies hadden we meegekregen om ons eigen spel te spelen waarin vertrouwen op elkaar erg belangrijk is. Dit ontbrak namelijk de vorige twee wedstrijden. De set begon dan ook vol enthousiasme en een goeie voorsprong door de strakke en harde serve van Yvette. We wisten als team wat we van elkaar konden verwachten en bleven geconcentreerd volleyballen. De passing lag deze wedstrijd weer stukken beter dan dat het wel geweest is. De set werd hierdoor vrij makkelijk binnen gehaald met een eindstand van 18-25.

Deze set begon met Ous met dezelfde opstelling als in de vorige set. We bleven ons eigen spelletje spelen. Op alle vlakken waren de dames van Harlingen sterker. De verdediging stond goed en het spelletje werd mooi verdeeld en er werd lekker aangevallen. Aan het net werd goed opgelet waardoor de blokkering goed werd neergezet. Anniek die met haar nieuwe schoenen opeens twintig centimeter hoger sprong was monsterachtig aan het blokkeren. Zeus2k die veel ballen nog van de vloer wisten te halen was ook deze set niet sterk genoeg om winst binnen te halen. De set ging met 18-25 naar Harlinger kant.

De derde set begon weer met dezelfde opstelling. Echter zakten de dames wat weg. Er werd onnauwkeurig gespeeld en er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt. We kwamen te laat weer in ons eigen spel om de schade goed te maken. Mirthe kwam binnen de lijnen voor Anna die er voor zorgde dat we weer wat in ons eigen spelletje kwamen. De set werd helaas verloren met een eindstand van 25-17.

De Harlinger dames moesten er nu voor zorgen dat ze hun eigen spelletje weer gingen spelen en zo de winst mee naar huis zouden nemen. We begonnen de set met dezelfde speelster als in de andere drie sets. We begonnen gelijk sterk er werd weer een ruime voorsprong genomen en werd lekker gebeukt door Iris en Anna waardoor Zeus2k in de problemen kwam. Aan het net was Ilse erg sterk die er geen bal langs liet komen. Er werd weer gevolleybald op eigen niveau en er was plezier. Deze set (en winst) werd dan ook redelijk makkelijk binnen gesleept met een eindstand van 17-25.

Voor de dames van Harlingen was het een erg fijne wedstrijd. Het gevoel en vertrouwen is weer terug onder de speelsters. Een leuke wedstrijd om naar kijken en te mogen spelen. Volgende week nemen we het thuis op tegen dames 3 van Bolsward om 17:00 uur.