VVH dames wint tweede wedstrijd

Vorige week is de competitie voor de dames uit Harlingen al begonnen. Er werd gespeeld tegen de dames uit Joure. Waar het een vliegende start maakten (te vliegend). De eerste set werd namelijk met 8-25 gewonnen. Hierna werd er aan de kant vergeten hoe te volleyballen. Het was vooral de passing die niet liep aan de kant van Harlingen waardoor er niet meer werd gescoord. Voor de coach dus de taak om dit voor de volgende wedstrijd goed op orde te krijgen.

Het was de eerste thuiswedstrijd voor de dames en we mochten het opnemen tegen de Swette Switters, een nog onbekend team voor de dames. Ze begonnen deze wedstrijd met de volgende opstelling: Yvette op de spelverdeling, Anniek op de diagonaal, Anna en Iris op de buiten en Alien en Regina op de mid positie. Ilse en Mirthe begonnen op de bank.

Ze begonnen gelijk erg goed te spelen, de speelster wisten wat ze aan elkaar hadden en stonden erg solide te spelen. De passing lag goed waardoor Yvette het spel prachtig kon verdelen en het zo de tegenstanders erg lastig maakte op de blokkering en verdediging op orde te krijgen. In het bijzonder Anna die als een kanon stond aan te vallen (de gehele wedstrijd). De eerste set werd hierdoor ook bij VVH gehouden met een stand van 25-20.

De tweede set begonnen ze in dezelfde opstelling. Deze set werd er alleen nog maar beter gespeeld. Er werden aan de Harlinger kant weinig fouten gemaakt. De dames bleven hun eigen spelletje spelen waardoor de tegenstanders weinig kans maakten. Alien die in deze set een paar keer de ballen dwars door de vloer heen sloeg. Iedereen stond lekker te spelen. Het spel werd wederom goed verdeeld en iedereen kwam aan bod om de nodige punten te scoren. Deze set werd dus ook vrij makkelijk binnen gehaald met een eindstand van 25-15.

Ook de derde set werd er doorgespeeld met dezelfde zes speelsters. Ilse en Mirthe natuurlijk niet onbelangrijk die even hard mee deden buiten de lijnen. De dames van Harlingen kregen het deze set iets moeilijker. Aan de andere kant werd er duidelijk agressiever gespeeld. Ze zetten meer druk. Vooral met de opslag waardoor de side-out niet altijd even goed werd benut. De andere kant kwam meer aan aanvallen toe. Er werd iets rommeliger gespeeld aan de kant van Harlingen. Meer persoonlijke fouten. Er moest net even een stap meer worden gezet. Er werd in het laatst nog een wissel gedaan, Ilse kwam achterin voor Alien. Na een spannende heen weer puntentelling werd de set en tevens wedstrijd gewonnen door de meiden van Harlingen. Met een stand van 28-26.

De vierde set begonnen ze met de zes zoals ze de laatste set waren geëindigd. Er werd aan de Harlinger kant wat makkelijker gespeeld. Meer persoonlijke fouten. Het leek er op dat ze al hun energie in de afgelopen drie setten hadden gestoken. Ze werden wat meegetrokken in het speeltempo van de tegenstanders. Hierdoor konden ze niet goed meer het eigen spel spelen. Anna werd nog gewisseld voor Mirthe die goed de nodige punten pakte. Helaas was het net niet genoeg en ging de setwinst naar de Swette Switters met 23-25.

Deze overwinning was een goede start voor het jonge team van Harlingen, met ja een gemiddelde leeftijd van 19. Het enthousiasme was te zien bij de spelers. Dit motiveert ze weer om volgende week weer de nodige punten mee te pakken en dit keer tegen BEO bakhuizen om 21:00 uur.