VVH dames 1 pakt prima winst tegen SVW

Afgelopen zaterdag kwamen de dames van S.V.W Dames 3 in Harlingen op bezoek. In dit team bleken veel oude bekenden te zitten waar vele speelster van dames VVH dames 1 als meisjes A wel tegen gespeeld hadden. S.V.W nam op dat moment de laatste plek van de ranglijst in beslag en VVH de negende. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Coach Ous begon set 1 met Anna en Regina op de buiten, Marit en Alien op de mid, Anniek als diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Tessa van D2 was mee als libero en Iris begon op de bank. De eerste set was aan de kant van VVH erg rommelig en er werden veel onnodige fouten gemaakt. De pass lag niet goed waardoor er geen goede aanvallen uitkwamen. Workum was deze set het betere team en pakte de eerste set daarom ook met 22-25.

In de tweede set veranderde de opstelling. Regina ging naar de mid en Iris kwam op de buiten. Marit ging naar de kant. De dames van VVH begonnen beter te spelen. De passes lagen goed waardoor alle aanvalsters goed benut konden worden. VVH kwam in een flow en won de set met 25-18.

De derde set bleef de opstelling hetzelfde. Ook het spel bleef goed en VVH was lekker aan het rammen. Met name Anna en Regina waren lekker aan het aanvallen en scoorden de nodige punten. Ook de opslag van Anniek scoorde veel punten en maakte lange series. Deze set was VVH de betere partij en won de set met 25-19.

Ook de vierde set bleef de opstelling hetzelfde. Het stond nu 2-1 in sets voor VVH en ze waren vastberaden om deze set ook te pakken. Dat lukte via weer een mooie serve serie van Anniek en ook deze set lag de pass weer goed. Hierdoor kon Yvette al haar aanvalsters benutten en won VVH de vierde set overtuigend met 25-14.

Een 3-1 overwinning dus voor Harlingens mooiste. Ze klimmen daardoor een plekje omhoog in de ranglijst en staan nu op een achtste plek.

De dames spelen de laatste wedstrijd van het jaar tegen VoVeSa. Deze is op dinsdag 18 december om 19:30 uur in de Waddenhal. VoVeSa staat op de zevende plek dus het wordt vast weer een spannende wedstrijd.