Sport

VVH dames 1 heer en meester in PD-wedstrijden

Doordat het eerste damesteam van VVH op de tiende plek in de reguliere competitie was geëindigd, moest het afgelopen dinsdag in eigen Waddenhal een promotie-degradatie driekamp spelen. De tegenstanders waren DFS Burgum en Suameer, die als tweede waren geëindigd in twee verschillende tweede klassen. Het werd een eentonige aangelegenheid, waarbij de jonge ploeg van trainer Ous Spiekstra nooit in gevaar kwam.

Nadat eerst DFS en Suameer tegen elkaar hadden gespeeld (2-0 winst voor DFS), mocht VVH zelf het veld betreden tegen eerstgenoemde. Hoewel de gemiddelde leeftijd van het Harlinger team met gemak tien jaar lager lag dan die van DFS, deel VVH de lakens uit. Waar VVH met name via harde aanvallen scoorde, moest het Burgumer team het hebben van prikballen en scherp serveerwerk. Harlinger buitenaanvalsters Anna Schurer en Iris Hooghiemster waren echter door de bezoekers amper af te stoppen, waardoor de beide sets naar Harlingen gingen (25-20 en 25-17).

 

Hierna was het aan Suameer om het te proberen VVH lastig te maken, maar eigenlijk wisten ze dit nooit te doen. VVH was op alle fronten, niet één, maar misschien wel twee klassen beter. Het enige dat de Harlingers moesten doen was hun concentratie bewaren en dit lukte. Hoe groter de voorsprong werd in de sets, des te beter de Harlingers speelden. Ook qua servedruk wist VVH via Regina van der Kooij en Alien Hoekstra de bezoekers zo onder druk te zetten, dat er nagenoeg geen aanval meer over het net kwam. Met twee keer 25-13 werden ook deze sets binnengesleept, waardoor de driekamp met overmacht werd gewonnen.

Naar alle waarschijnlijkheid betekent dit dat VVH komend jaar weer uitkomt in de eerste klasse. Trainer Ous Spijkstra blijft ook volgend seizoen aan de roer van dit team en houdt nagenoeg hetzelfde team ter beschikking, maar kijkt uiteraard nog wel rond voor wat versterking.

|Doorsturen