Sport

VVH dames 1 een oude bekende op bezoek

Afgelopen zaterdag speelde VVH dames 1 weer in eigen hal nu tegen VC Zeus2K dames 1. Een team waar de dames van Harlingen al jaren tegen volleybalt met hele wisselende uitslagen.

Coach Anton begon de wedstrijd met Regina en Iris op de buitenaanval, Ilse en Anique op de mid, Anniek in de diagonaal en Yvette als spelverdeler. De meiden hadden de opdracht gekregen om vanaf het begin gelijk druk te leggen in het spel en vol gas er tegen aan te gaan. En dat deden ze dan ook. Met veel serve druk en een goed spel wisten de dames van Harlingen het ene naar het andere punt binnen te slepen en werd dan ook vol enthousiasme gevierd. Zeus2K had weinig inbreng in deze set en zo werd het eerste punt gemakkelijk aan de Harlinger kant gehouden met een eindstand van 25-17.

Maar hoe vlot en enthousiast de eerste set verliep waren de tweede en derde set totaal het tegenovergestelde. Twee sets die de meiden dan ook liever vergeten... Zeus2K kwam in hun spel en speelden een tactisch goed spel waardoor de Harlingers het moeilijk hadden om zelf te spelen en enthousiast te blijven. De tweede set was dan ook met 15-25 voor Zeus2K. De derde set kwam Manon nog binnen de lijnen voor de mid en Mirthe op de buitenaanval. Helaas ook in deze set trokken de Harlingers aan het kortste eind. Ook deze set ging naar de dames van Zeus2K met 10-25.

De laatste set was er op of er onder. De meiden van Harlingen wisten wat ze in huis hadden en waren niet van plan de wedstrijd zo te eindigen. Met Regina weer binnen de lijnen op de buiten en Senna op de diagonaal. Vanaf beide kanten werd er gevochten voor elk punt en de Harlingers kwamen langzaam terug in hun enthousiasme maar helaas net te laat met 23-25 ging ook de laatste set van Zeus2K.

 

Helaas geen winst maar wel met een goed gevoel over de eerste en laatste set hopen ze dit mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Deze zal zijn op zaterdag 13 november tegen de dames van Swette Switters DS1 in Scharnegoutum. Met 1 punt verschil zou deze wedstrijd er voor kunnen zorgen dat ze weer wat hogerop komen in de ranglijst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda