VVH 1 verspeelt kans op overwinning in Zwolle

Zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH Harlingen tegen het sterke CSV in Zwolle. Hoewel er weer verbetering in het Harlinger spel zat (vooral aanvallend) wisten de Harlingers zichzelf niet te belonen met een overwinning.

Door blessures van Stefan de Jong en Hedzer Wiersma, begon VVH met Marnik Agema en Koen Sikkema op de buitenaanval. Verder begonnen Reinier Kwast, Ewout Schat, Sjoerd Tekstra en Meindert Paul Kwast binnen de lijnen. Niels Wienbelt was libero en op de bank zaten Jeroen Meijer, Jitse Oenema en Rients Leijenaar.

VVH was vanaf het begin de bovenliggende partij. Aanvallend was het keurig wat VVH liet zien en in de serve wist het CSV goed onder druk te zetten. Na 13-9 en 17-13 voor te hebben gestaan, kwam CSV terug in het spel. De serve- en aanvalsdruk van met name Aron Janssen zorgde ervoor dat de Zwollenaren weer terug kwamen en mee konden doen voor de setwinst. De 25 puntengrens bleek niet het einde van de set, want het bleef stuivertje wisselen tussen de teams in setpoints. Enkele serve- en passfouten maakten echter dat CSV de set met 30-28 toch wist te winnen.

Set twee begon VVH wederom perfect. De aanvallers waren wederom scherp en via een serveserie van Reinier kwamen de Harlingers zelf op een 8-14 voorsprong. Helaas verviel VVH hierna weer in het maken van een teveel aan fouten. In de serve en met name in de passing werd het slordig en de thuisploeg profiteerde hier optimaal van. Gelukkig voor de Harlingers wist Ewout in veel situaties er nog wat van te maken door succesvol Marnik en Koen aan te spelen. Doordat zij beide hun punten bleven scoren bleef VVH aangehaakt. De hogere Harlinger foutenlast zorgde er echter wel voor dat CSV set twee won.

Set drie was qua spelbeeld een kopie van het einde van set twee. De passing was slecht bij VVH en CSV bleef wel netjes spelen. Deze set stonden beide teams echter om de haverklap bij het arbitrale duo, die fout op fout maakte. Ballen op de antenne die niet op de antenne waren, onterechte technische fouten, voetfouten die onjuist waren en het onterecht fluiten voor opstellingsfouten. Gezegd moet worden dat beide teams evenveel last hadden van de vele scheidsrechtelijke dwalingen (van partijdigheid was dus geen sprake), maar het kostte VVH een punt door het krijgen van een rode kaart vanwege protesteren. De vele onderbrekingen kwamen het spelniveau bovendien niet ten goede, want beide teams speelden hierdoor slordiger. CSV was echter aan het einde van de set het meeste bij de les, waardoor de setwinst voor hen was.

Bij het begin van set vier gaf coach Erwin Jansen aan dat hij wou dat de heren alles goed gingen doen om dat laatste punt wel mee huiswaarts te nemen. De set begon rommelig van beide kanten, maar het was wederom VVH meer fouten maakte. Daardoor liepen ze achter de feiten aan. Pas toen het einde van de set eenmaal in zicht kwam, werd VVH aan de hand van een indrukwekkende serveserie van Marnik wakker. VVH nam de leiding en speelde het vervolgens netjes en volwassen uit. Hierdoor ging toch een punt mee naar Harlingen (22-25).

Helaas was het in de servepass slecht wat VVH liet ziet, maar in de spelverdeling en aanval zijn al wel weer grote stappen vooruit gezet ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Hard trainen en als team weer doorgroeien is het devies. Komende zaterdag komt het sterke DIO/Bedum op bezoek in Harlingen. De wedstrijd start om de gebruikelijke tijd: 19.00 uur.