Sport

Vuurzee roeit het Liwwadster Rondje

Afgelopen zaterdag was het alweer zover: voor de Vuurzee de laatste wedstrijd van het jaar, het Liwwadster Rondje. Myrjam Schiphof doet verslag.

Door Myrjam Schiphof

De sloep was samen met een aantal andere sloepen al naar Leeuwarden gesleept, dus we konden zaterdagochtend rustig aan doen. Met een pittig windje reden we naar Leeuwarden, we bereidden ons voor op het ergste.

Twintig over één klonk voor ons het startschot, met drie sloepen tegelijk gingen we los. Met lange slagen lukte het ons om als eerste de bocht om te gaan, dat voelde meteen goed. Met negentig sloepen op de route wordt het al snel druk bij de vele smalle bruggen. Dat merkten wij ook toen we met meerdere sloepen onder de brug vandaan kwamen en zo het riet in geduwd werden. Een hele uitdaging om weer van de kant af te komen. Maar gelukkig hadden we de slag al snel weer te pakken op de Bonkevaart. Daar stonden onze trouwe supporters ons luid aanmoedigend op te wachten, wat ons extra kracht gaf. Even later zagen we dat andere sloepen met elkaar in aanvaring waren gekomen, dat gaf ons de gelegenheid om erlangs te gaan en de opgedane achterstand enigszins in te halen. Uiteindelijk viel het mee en ook van de wind hadden we minder last dan verwacht. Via de Dokkumer Ee, de stadsgrachten en het Nieuwe Kanaal gingen we terug naar de Hemrik. De laatste anderhalve kilometer alles op alles om de naderende sloepen voor te blijven. Wat een eind is het dan nog, maar het lukte! Met trots de finish over.

|Doorsturen

BuienradarAgenda