Sport

Vuurzee heeft mooi geroeid bij Roei Race Grou

Zaterdag 7 mei, rond 9.00 uur kwam de bemanning van de Vuurzee het altijd pittoreske Grou binnenrijden. Met achter de bus, de vertrouwde rode sloep. Klaar en gepoetst om met haar bemanning 20,75 kilometer te gaan knallen over de wateren van één van de mooiste plekjes van de provincie. 

Jammer alleen dat de roeisters weinig gingen meekrijgen van het prachtige natuurgebied. Er stond immers weer een grote wedstrijd op de planning, met 93 andere sloepen vanuit het hele land. De dag begon goed, een stiekem zonnetje. Het schoolreisje-gevoel kwam bij veel mensen naar boven. Dat met de gezonde zenuwen zorgde voor één grote bak energie, lawaai en vooral veel gelach. Wat ist oek een mooi wereldsje! 

Maar goed, we dwalen af…de race. Om 12.08 uur mochten ze starten en dat was maar goed ook. De dames waren bijna niet meer te houden. Even een korte warming-up en dan rustig richting de startlijst. De laatste voorbereidingen en dan oproeien!

De start ging fel en krachtig, maar na twintig slagen vonden ze direct hun lange slag. Altijd even ‘in de wedstrijd’ komen het eerste kwartier. Maar uiteindelijk liep de sloep mooi en het ritme was gevonden. De kop leeg en de longen vol. Deze race staat er om bekend dat als er weinig wind is, de hitte je grootse vijand kan worden. Maar vandaag niet, af en toe wat bewolking. Een fris briesje zorgde voor veel verkoeling. Eigenlijk zat alles mee. Stuk voor stuk gaat er iemand stuk, maar dat hoort erbij. En dan met zijn allen er weer bovenop komen en ergens nieuwe kracht vinden! Dat maakt het team. Na 2 uur en 46 minuten kwamen de dames en hun stuurman binnen. Een prachtige prestatie. 

Al met al kunnen de dames terugkijken op een prachtige dag. Wederom doelen behaald, over nieuwe grenzen gegaan en vooral erg veel gelachen. Zaterdag 14 mei roeien de dames de race in Lemmer.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda